1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Ucuz Konut Sayısını Artırarak Rekorunu Kırıyor!

TOKİ Ucuz Konut Sayısını Artırarak Rekorunu Kırıyor!

Geçen yıl, yoksul vatandaşlara yönelik 100 lira taksitle konut satışı başlatan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu kapsamda yapılacak konut sayısını yılsonu itibariyle 30 bin 20’ye çıkardı.

Şimdiye kadar 13 bin 638 yoksul konutu uygulamasını başlatan idare, bu ay sonuna kadar 4 bin 456 konutun daha ihalesini yapacak. Hükümetin “Roman açılımı”na paralel, yapılacak konutlardan 1434’ü Roman vatandaşlara, yine 100 lira taksitle satılmak üzere tahsis edilecek.

TOKİ’den verilen bilgiye göre, halen 61 ilde, yoksul vatandaşlara yönelik, 1 oda bir salondan oluşan 45 metrekare büyüklükteki konutlardan yapılması programa alındı. Talep gelmesi halinde diğer illere de bu projeden uygulanacak. Halen 13 bin 638 konutun yapımına başlayan TOKİ, 22 Şubat’a kadar Kayseri Melikgazi’de 826, Karaman Merkez Kırbağı’da 256, Bursa Gürsu’da 1168, Adana Yüreğir Akkuyu’da 328, Niğde Merkez’de 304, Kütahya Merkez İnköy’de 576, Bingöl Merkez’de 256 ve Kahramanmaraş Merkez’de 742 yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. Yoksul grubu konutlardan 1434’ü Roman açılımı kapsamında zor şartlarda yaşayan vatandaşlara tahsis edilecek.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla, bu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı bahçeli projeler uygulayacaklarını bildirmişti. “Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar” diye konuşan Bayraktar, bu konuda isteyen belediyeler ile işbirliği yapabileceklerini kaydetmişti.

TOKİ, ihale aşamasında bulunan ve ihale hazırlıkları devam eden konutlarla birlikte yılsonuna kadar, “şimdilik” 30 bin 20 yoksul konutu sayısına ulaşılması planladı. İdare, 3 bin 262 konut için şubat ayından sonra peş peşe ihalelere çıkacak. İlk etapta Amasya Suluova’da 144, Ankara Mamak-Kusunlar’da 992, Bilecik Merkez’de 180, Bitlis Mutki’de 144, Bitlis Rahva’da 608, Çanakkale Merkez Kepez’de 448, Gaziantep Şahinbey’de 368, Hatay Merkez’de 300, Konya Meram’da 480 ve Niğde Bor’da 112 konut için ihale yapılacak. Ayrıca, 8 bin 664 konut için ihale hazırlıkları devam ediyor. Böylece, programa alınan yoksul konutu sayısı 30 binin üzerine çıktı.

Bazı illerden talep gelmedi

TOKİ’den verilen bilgiye göre, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Giresun, Hakkari, Karabük, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Rize, Şırnak ve Tunceli;den 100 lira taksitle satılan yoksul konutları için talep gelmedi. Artvin, Manisa, Mardin, Ordu, Tokat ve Yalova’dan gelen “yoksul konutu yapılması” talepleri ise TOKİ tarafından, “uygun arsa bulunmadığı” gerekçesiyle geri çevrildi.

Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;ın talimatıyla başlatılan yoksul konutu projesi kapsamında yapılan konutlar; hiç peşinatsız, 100 lira taksitle satılıyor. Konutlar, valilikler tarafından belirlenen ve hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan yoksul vatandaşlara satılıyor. Konutlar, bir oda, bir salon, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor. Ayrıca projede ortak kullanım alanları bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sanal Emlak Fuarı İle Konut Satışları Hız Kazandı

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren hurriyetemlak.com, konut projelerini sanal platformda düzenlediği bir fuarla sergiliyor. Platform, konut satışlarını hızlandırdığı gibi hızlı bilgi alışverişi açısından da büyük avantajlar sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir