1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’den 4 Yeni Konut Projesi

TOKİ'den 4 Yeni Konut Projesi

TOKİ’den verilen bilgiye göre, Ankara’da, Mamak, Yenimahalle, Gölbaşı ve Esenboğa Havaalanı yolu üzerindeki Kuzey Ankara Kentsel Yenileme Bölgesi’nde yaptırılacak konutların ihalesi, 2 hafta içinde tamamlanacak.

Açıklamaya göre TOKİ, Gölbaşı-İncek’te 1064 lüks konut yapacak. Buradan sağlanacak gelirle Mamak-Kusunlar’da 1374 ve Kuzey Ankara Kentsel Yenileme Bölgesi’nde alt gelir gurubuna yönelik yapılacak 124 konut finanse edilecek.

TOKİ ayrıca, Yenimahalle-Macunköy’de de 408 adet orta gelir grubuna yönelik sosyal konut yapacak.

Halen Ankara’da Altındağ, Mamak, Şentepe ve Havaalanı Yolu üzerinde gecekondu dönüşüm projeleri uygulayan TOKİ, Mamak’ta aynı amaçla 1374 konutluk yeni bir proje başlatacak. Kusunlar’da uygulanacak projeye ilişkin ihale 24 Mayıs’ta yapılacak.

TOKİ, gecekondu dönüşümü kapsamında Kuzey Ankara Kent Girişi’nde de daha önce yaptığı konutlara ek olarak 124 konut ve 1 adet cami yapımı için 7 Haziran’da ihale düzenleyecek.

Yenimahalle-Macunköy’de orta gelir düzeyine yönelik yapılacak 408 sosyal konut için 27 Mayıs günü ihale gerçekleştirilecek.

Gölbaşı-İncek bölgesinde yapılacak 1064 lüks konut ve 1 adet sosyal tesis için ise 1 Haziran’da ihale düzenleniyor.

-TOKİ, ANKARA’YA 7 YILDA, 61,1 BİN KONUT YAPTI-

Açıklamaya göre, TOKİ’nin Ankara’da şimdiye kadar uyguladığı projeler kapsamında yaptığı konut sayısı 62 bine yaklaştı.

İdare, Ankara’da, gerek gecekondu dönüşüm projesi, gerekse sosyal konut ve lüks konut projeleri kapsamında, Gölbaşı-Örencik, Gölbaşı-İncek, Turkuaz, Yapracık, Yenikent-İlksan, Yenimahalle-AOÇ Konutları ile Eryaman benzeri 7 yeni çağdaş yaşam alanları oluşturdu.

TOKİ’nin son 7 yılda uyguladığı projeler ile Ankara’da yaptığı konut sayısının 61 bin 174’e ulaştığı belirtilirken, ayrıca, 41 ilköğretim okulu, 16 lise, 39 ticaret merkezi, 72 spor salonu, 31 cami, 12 sağlık ocağı, 4 kütüphane, 20 kreş, pansiyon, 2 hastane, karakol, rehabilitasyon merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve sevgi evleri yapıldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, toplam 61 bin 174 konutun 14 bin 990’ı gecekondu dönüşümü kapsamında yapılırken, 32 bin 162’si yoksul, alt ve orta gelir grubuna yönelik oldu. Kamu personeli için 7 bin 650 konut, kaynak geliştirme kapsamında 4 bin 158 lüks konut yapılırken, afete maruz kalanlar için 741 konut yapılarak teslim edildi.

Açıklamada, TOKİ tarafından Ankara’da hayata geçirilen projelerin toplam yatırım bedelinin 4 milyar lirayı bulduğu bildirildi.

İdare, gelecek dönemlerde Ankara’da, altyapı ve sosyal tesisleri ile birlikte 22 bin 792 konut yapımını planlıyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir