1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’den Konut ve Cami İhalesi

TOKİ'den Konut ve Cami İhalesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Mardin Merkeze bin 440 adet konut ve 1 adet cami, Nur Mahallesi ve Kızıltepe’de 2 adet cami tamamlama inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri için ihale açtı.

Buna göre söz konusu yerde tünel kalıp sistemi ile bin 440 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemi ile 1 adet cami ve 2 adet cami tamamlama inşaatları, altyapı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Yer tesliminden itibaren 640 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesi, 1 Haziran 2010 tarihinde saat 15.00’te TOKİ’de ”açık ihale usulü” ile yapılacak.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek olan ihaleye yerli ve yabancı tüm istekliler katılabilecek.

Ancak ihalede yerli istekliler lehine yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak.

İhaleye katılmak isteyen firmalar şartnameyi bedel ödeyerek TOKİ’den satın alabilecek.

Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise belirtilen ihale tarihinde ihale saatine kadar TOKİ’ye anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verilecek.

Buna göre ihale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacak.

İşin tamamı için teklif verilecek olan ihalede katılımcılar teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.

-SONUÇLANAN TOKİ İHALELERİ-
Bu arada TOKİ tarafından daha önce duyurusu yapılarak açılan bazı ihaleleri kazanan firmalar belli oldu.

Trabzon merkeze konvansiyonel kalıp sistemi ile 3 adet yaşam birimi, 1 adet idari bina, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için açılan ihaleyi 2 milyon 45 bin lira bedelle, ”İttifak İnşaat Teknik Gıda Turizm Otomotiv Elektrik İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi” kazandı.

İşin başlangıç tarihi 26 Mart 2010, bitiş tarihi ise 28 Eylül 2011 olarak belirlendi.

Açık ihale usulü ile 8 Şubat 2010 tarihinde yapılan ihale için toplam 5 firma teklif vermiş, komisyon bu tekliflerin 3 adedini geçerli saymıştı.

-MARDİN MİDYAT KONUTLARI-
Mardin’in Midyat ilçesinde 304 adet konut ve sosyal donatısı (cami, şadırvan, ticaret merkezi, 24 derslikli ilköğretim okulu), adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi ikmal inşaatı için açılan ihale toplam 6 milyon 820 bin lira bedelle sonuçlandı.

Pazarlık usulü ile 23 Şubat 2010 tarihinde yapılan ihaleyi söz konusu bedelle, ”Enver Kandör”e kazandı.

Başlangıç tarihi 22 Mart, bitiş tarihi ise 12 Aralık 2010 olarak belirlenin ihale için 3 firma teklif verdi.

Komisyon başkanlığı yaptığı değerlendirme sonucu, bu tekliflerin 2 adedini geçerli saydı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türk İnşaat Sektörünün Kalbi Aşkabat’ta Atıyor

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, Türk inşaat sektörünün katıldığı ‘Ashgabad Expo Build 2011’ fuarına ev sahipliği yapıyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir