1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’nin Çıplaklı Konutlarına Taşınmalar Başladı!

TOKİ'nin Çıplaklı Konutlarına Taşınmalar Başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Döşemealtı İlçesi Çıplaklı Mahallesinde yapımı tamamlanan konutlarda yerleşim başladı.

TOKİ, Döşemealtı Çıplaklı Mahallesi?nde 430 dönümlük alanda 2 bin konuttan oluşan projesinin 1. etap çalışmalarını tamamladı. İlk etapta tamamlanan 900 konutta yerleşimler başladı. Proje içerisinde bulunan okul, cami, alışveriş merkezi inşaatlarının çalışmaları sürdürülüyor.

Şu ana kadar 60 ailenin yerleştiği TOKİ konutlarında, okulların tatil olması ile birlikte yerleşim hızlanacak. TOKİ Çıplaklı konutlarında ilk etapta 4 bin civarında nüfus bekleniyor. Yerleşim bazı yaşamsal sorunları da beraberinde getirdi. Bu kapsamda konut sahipleri ile birlikte toplantı düzenleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, sorunları yerinde tespit etti.

Nurettin Tursun, Çıplaklı konutlarında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yerleşen konut sahipleri ile sorunları belirlemek amacıyla toplantı düzenleyen Başkan Tursun, öncelikle ilçemize hoş geldiniz dedi. Tursun, Döşemealtı’nda yaşamanın bir ayrıcalık olduğunun iklimini, doğasını, kültürünü yaşadıktan sonra daha iyi anlayacaklarını ifade etti. Tursun, ”Yerleşimle birlikte bir takım yaşamsal sorunlar olacaktır. Bu sorunları hep birlikte bu tür toplantıları daha sık yaparak çözmeye gayret edeceğiz dedi. Başkan Tursun sorunları dinleyerek, sıkıntılarımızı öncelik sırasıyla ivedilikle çözeceğiz” dedi.

TOKİ sakinleriyle, öncelikli sorunlarının ulaşım olduğunu, ancak durak, büfe, pazar servisi, okul, peyzaj gibi sorunlarının da bulunduğunu belirttiler.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kars’ta Toprak Damlı Evlerin Yerine TOKİ’nin Konut Yapması Gündemde

Kars genelinde son yağan yağmurlarla toprak damlı 300 civarında ev ve ahırın yıkılması gözleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne çevirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir