1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’nin Sosyal Konut Projesiyle Toprak Evden Daireye Geçiyorlar

VAN (CİHAN)- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Van Kevenli Sosyal Yardımlaşma Konut Projesi kapsamında fakir aileleri topraklı evlerden kurtarıp, modern dairelere taşıdı. TOKİ’den ev sahibi olanlardan biri de 3 kızıyla yaşayan Selime İhan oldu. 42 yaşındaki Selime İhan, Seyrantepe Mahallesi, Düzyol Caddesi’ndeki topraklı evde yaşıyor. 16 yaşındaki Hayat, 14 yaşındaki Sariye ve 11 yaşındaki Beyhan isimli kızları ile hayat mücadelesi veren Selime İhan’ın eşi 10 yıl önce vefat etmiş. İlhan, 2’si öğrenci olan 3 çocuğuyla devlet destekleriyle geçiniyor. Şimdi ise TOKİ’nin sosyal konut projesiyle ev sahibi olmanın sevincini yaşıyor.

Türkçe bilmeyen Selime İlhan, yeni ev için devlete ve TOKİ’ye teşekkür ediyor. Yardımlarla geçinirken devletin kendilerine ev verdiğini Kürtçe anlatan anne İhan, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bize kömür verdi, ayrıca ayda 100 lira veriyorlar. Vakıf ayda 50 liralık gıda yardımı da yapıyor, böyle geçiniyoruz. Kimsemiz yok. Allah devletten razı olsun.” dedi.

Yeni evlerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen kızı Hayat İhan da, devlete ve TOKİ’ye teşkkür etti. Daha büyük bir eve taşınmanın ve çalışma odasına sahip olmanın sevincini yaşadığını anlatan Hayat, artık yerde ders çalışmayacaklarını söyledi. Hayat, “Devletten çok memnunuz. Temiz bir yere taşınıyoruz. Temiz bir içme suyuna kavuşacağız. Bize bu evi verdiği için TOKİ’ye ve devlete çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“ALLAH DEVLETİN HAYIRLARINI KABUL ETSİN”

Toprak evden Kevenli Köyü’nde yapılan TOKİ Konutları alanına giden aile, burada örnek daireyi gezdi. Yeni dairesini heyecanla seyreden Selime İhan, “Yerimiz yurdumuz yoktu, kiradaydık, küçücük bir odadaydık. Elhamdullillah burası çok güzel ve geniş. Biz böyle bir şey beklemiyorduk, devlete minnettarız, Türkiye’den de çok memnunuz. Allah devletin hayırlarını kabul etsin.” diye konuştu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Van Kevenli Sosyal Yardımlaşma Konut Projesi kapsamında 1 artı 1 olmak üzere toplam 800 adet konut inşa etti. 50,5 metrekarelik daireler için başvurular 25 Mart – 24 Nisan 2009 tarihleri arasında yapıldı. 5 bin 471 kişi başvuruda bulundu. 800 aile hak sahibi olarak belirlendi. Hak sahibi aileler için kura çekilişi Van Merkez Spor Salonu’nda yapıldı. Kurada daire çıkanlar, hazır evlerine geçerek uzun vadeli çok düşük taksitlerle ödemelerini yapacak.

TOKİ, Van’da, toplam 29 şantiyede, 5 bin 683 konut, 1 lise, 8 ilköğretim, 6 cami, 9 spor salonu, 6 ticaret merkezi, 3 pansiyon, 3 hastane, 2 sağlık ocağı, 6 engelsiz yaşam merkezi, karakol ve arıtma tesisi uygulamaları başlattı. Proje ve ihale çalışmaları devam eden 3 bin 351 konut ile birlikte Van’da toplam 9 bin 34 konut sayısına ulaşılacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir