1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’nin Tarihi Eser Restorasyon Kredisi İçin 79 Başvuru

TOKİ'nin Tarihi Eser Restorasyon Kredisi İçin 79 Başvuru

TOKİ taşınmaz kültür varlıklarının bakımı ve restorasyonu amacıyla, 10 yıl vadeli ve yüzde 4 faiz ile kullandırdığı kredi için 79 başvuru geldi

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu kredisinden yararlanmak için 19 Nisan’da başlayan başvuru süresi 7 Mayıs’ta sona erdi. Bu sürede toplam 79 başvuru gelirken, yapılacak incelemeden sonra, kredi kullandırılacak projeler belirlenecek. Uygulamadan yararlanacak projelere azami 80 bin lira tutarında kredi kullandırılacak.

123 PROJE TAMAMLANDI
Krediden yararlanmak için bu yıl İstanbul, Amasya, İzmir, Bursa, Bartın, Kocaeli, Çanakkale, Muğla, Uşak, Kastamonu, Trabzon, Edirne ve Şanlıurfa illerinden; Çubuk, Beypazarı, Safranbolu, Ürgüp, Avanos, Ayvalık, Milas, Taşköprü, Foça, Mudanya, İnebolu, Akçakoca, Alanya, Çay (Afyon) ve Kemaliye (Erzincan) ilçelerinden, Kalkan (Kaş-Antalya), Uzungöl (Çaykara-Trabzon) ve Birgi beldelerinden başvurular geldi. TOKİ, taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu için kredi kullandırmak üzere her yıl başvuru alıyor. Söz konusu uygulama kapsamında bugüne kadar 261 projeye 19 milyon 384.4 bin lira kredi tahsis edilirken, şimdiye kadar 12 milyon 130.3 bin lirası kullandırıldı ve 123 projenin restorasyonu tamamlandı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sivas TOKİ’lerde Geri Sayım

Sivas'ta TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılacak konutlara müracaat tarihleri belli oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir