1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’ye Para Yağdı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik 22 Mart’ta başlatılan “erken ödeme indirimi” kampanyasından, şimdiye kadar 3 bin kişinin yararlandığı ve 110 milyon liralık kaynak sağlandığı bildirildi.

TOKİ’den yapılan açıklamada, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen indirim kampanyasının devam ettiği belirtildi.

İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan’a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecekler.

Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarda söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

12 ve 120 AY VADELİ KREDİ İMKANI

Açıklamada, bu kampanyada borcunu kapatmak isteyen konut ve işyeri alıcıları için bir çok bankanın düşük faiz oranları ile özel koşullu, 12 ay ile 120 ay arasında değişen vadelerde konut kredisi imkanı sağladığı kaydedildi.

TOKİ açıklamasında, daha önce düzenlenen son indirim kampanyasına göre; borcunu kapatan kişi sayısında yaklaşık yüzde 150, sağlanan kaynak konusunda da yüzde 120 artış sağlandığı belirtilerek, “Hem vatandaş hem TOKİ kazanıyor” denildi.

Verilen bilgiye göre, 22 Mart’ta başlayan ve 19 Nisan’a kadar sürecek indirim kampanyasından, 7 Nisan itibariyle yaklaşık 3 bin konut alıcısı yararlandı ve yaklaşık 110 milyon lira kaynak sağlandı.

Uygulamadan, TOKİ’den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi yararlanabilecek. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı. TOKİ’nin, 2008 yılı sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve işyeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5,8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor. İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yaparak, 10-15 yılda tahsil edebileceği bu tutarların bir bölümünü, daha kısa sürede toplamış oluyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ, Çalışmalarını İlçelere Kaydırıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir