1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Topbaş: 3. Köprünün Adını Halk Koyacak

Topbaş: 3. Köprünün Adını Halk Koyacak

Yeni köprünün isminin belirlenmesi içinİstanbullulara sorulmasını gerektiğini belirten Topbaş, kendi düşüncesini söylemekten kaçındı.

Daha önce Kadir Topbaş’ın onayıyla, İstanbullular şehir hatlarında çalışan vapurların şeklini belirlemişti. Ankette halkın en çok tercih ettiği vapur modelleri tersanelerde yapılmıştı.

“HALKA SORMAKTA FAYDA VAR”
Topbaş bir gazetecinin üçüncü köprünün isminin ne olacağı yönündeki bir soruya , konuyla ilgili henüz bir çalışma olmadığını söyleyerek, “Yok henüz bir çalışma yok. İsimsiz kalmayacak. Tabii ki iki köprümüz var. Biri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü birisi Atatürk köprüsü. Bu üçüncü köprü de önemli. Bu mutlaka değerlendirilecektir. Özellikle yapımını gerçekleştirecek olan Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbullular olarak bizler de hak sahibiyiz. İstanbul’a yakışır doğru bir isim mutlaka konabilir ” yanıtını verdi.

Topbaş ismin belirlenmesi aşamasında nasıl bir yöntem izleneceği yönündeki bir soruya da yanıt vererek, ” Belki halka sormakta fayda var diye düşünüyorum yani İstanbulluların karar vermesi açısından ben bunu Sayın Bakanımıza da teklif etmek istiyorum. Çünkü halkın kendi koyduğu isimleri daha benimsediğini görüyoruz. Biz vapurlarda bunu yaşadık. Şimdi Çamlıca’daki anten kulesine de yapılacak olan proje yarışmasında birinci elemeden sonraki bölümde halkı devreye sokmak istiyoruz. Halkın katılımı çok önemli. Güzel bir isim mutlaka bulunur ” diye konuştu.

İsmin belirlenmesi konusunda Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Erdoğan ile görüşülmesi gerektiğini kaydeden Topbaş, “Köprü hükümetin yaptığı ama İstanbullular için yapılan bir köprü, beraberce değerlendirilir diye düşünüyorum” dedi.

KENDİ FİKRİNİ SÖYLEMEDİ
Topbaş gönlünden geçen ismin sorulması üzerine, “Gönlümden geçen ismi söylersem, ismini koymuş olurum bir noktada” diyerek kendi düşüncesini söylemekten kaçındı. Topbaş, Mimar Sinan isminin tartışıldığının hatırlatılması üzerine ise, “Mimar Sinan ismiyle ilgili Haliç’te yapmakta olduğumuz metro köprüsü olabilir diye düşünüyorum. Çünkü Süleymaniye’nin altından geçen bir metronun köprüsü ama onu da İstanbullular ile değerlendirmek lazım” dedi.

RAYLI SİSTEM ÇOK TARTIŞILDI
Topbaş üçüncü köprüde neden raylı sistem düşünülmediği sorusuna da yanıt verdi.

Topbaş, “Burada tekrar ikinci bir sistemin yapılması gerek görülmedi. Biz böyle birşey olduğu takdirde daha faydalı olabilir diye düşündük. Artı bu kadar kuzeyde olan bir köprünün kent için de çok fazla katkısı değil kısmi katkısı olacak. İstanbul’un trafiğine olumlu etki yapacak ama bütün yoğunluğu kuzeye çekecek değil. Ancak oraya konacak bir raylı sistemin Doğu Karadeniz’den gelen bir sistemi alma ihtimali olabilirdi veya Avrupa’ya taşıyan. Ama onun aynı şekilde diğer sistemle Marmaray ile olacağı söylenmekte” diye konuştu.

SULUKULE’DEKİ TEMEL ATMA TÖRENİ TARTIŞMASI
Topbaş Sulukule Evlerinin temel atma töreninin ardından Sulukule Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamayla ilgili de konuştu. Topbaş, temel atılan yerin Arkeolojik kazı alanı ve dokunulmaması gereken bir alan olması yönündeki yazılı açıklamaya karşılık, ” Orada dün yapılmış olan bir temel atma merasiminin hemen arkasından yapılacak olan inşaat çalışmaları tabii ki, kontrollü izin alınarak mutlaka bilimsel bir çalışmayla paralel yapılır. Eğer bir kuşku varsa, kayıtlarda kayıp olan eserlerin izleri hissedilirse, birtakım bulgular ortaya çıkarsa mutlaka bu hassasiyet gösterilir ” dedi.

Topbaş, ” Fatih Belediye başkanımızın aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Burada çıkacak bulgulara mutlaka saygılı olunur ve gerekli teknik çalışmalar mutlaka yapılır ” diye konuştu. Topbaş, Başkan Demir’in “Burada tarihi eser çıkması mümkün değil ” sözlerine ilişkin ise, “Burada ilgili kurumlar devreye girecektir. Burada Arkeoloji Müzesi olsun diğer kurumlar olsun mutlaka devreye girerler. Vardı yoktu tartışmasını ortaya koymamak lazım” şeklinde konuştu,

“5 – 10 BİN LİRALARI SERVET ZANNETTİ ORADA YAŞAYAN İNSANLAR”
Sulukulelilerden de bahseden Topbaş, ” Maalesef orada yaşayan halkımız kendi haklarını 3 – 5 kuruşa sattılar. Birileri onların ellerinden aldı. Orada şu anda bunun rahatsızlığı var. Bu baştan uyarılsaydı; yerlerinizi satmayın diye. 5 -10 bin liraları büyük servet zannetti orada yaşayan insanlar. Bir kısmı maalesef verdi” diye konuştu.

Projenin durmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin ise Topbaş ” Proje durmaz. Temel atmada ya da kazı alanlarından birtakım arkeolojik bulgular çıkarsa onlar hangi ölçekte olduğu tespitleri yapılır; çıkmayan yerlerde devam eder; çıkan yerlerinde ileriki dönemlerde nasıl yapılacağının tespitleri yapılır ” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

3. Köprü Bereketi

İstanbul'a yapılacak 3. köprü, Garipçe ve Poyrazköy'ü hareketlendirdi. Emlak fiyatları artmaya başladı. TAKVİM'e konuşan emlakçılar, satışın durduğunu, fiyatlara % 70 zam geldiğini söyledi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir