1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Topbaş: “Deprem İçin 1 Milyar Lira Harcadık”

deprem, deprem tahmin, deprem tahminleri, deprem tedbirleri, deprem haberleri, deprem nedir,deprem çantası, Deprem nasıl oluşur, deprem faydaları, deprem bölgeleri, istanbulda deprem, deprem görüntüleri, deprem resimleri, Topbaş:

Kadıköy-Kartal metrosunda kullanılacak araçlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile BNP Paribas Fortis Bank arasında kredi anlaşması imzalanmasının ardından, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Topbaş, Türkiye geneli ve İstanbul’u ilgilendiren bir kentsel dönüşüm yasası talepleri olduğunu belirtti.

Topbaş, bu konuda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesini arzu ettiğini, deprem üzerine siyaset yapılamayacağını, hep birlikte el ele vererek, ciddi adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, “İstanbul’da olacak bir depremin Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini biliyoruz. Jeolojik haritalarda belirlenen risk taşıyan alanların yenilenmesi ve halkın güvenli yaşama kavuşması adına İstanbul’a bir deprem dönüşüm yasası gerekli. Kaynaklarıyla beraber değerlendirilecek bir düzenleme yapılmalı ki İstanbul bu sıkıntılara karşı büyük bir ivme kat edebilsin” diye konuştu.

1999 depreminde afet riski taşıyan ve afet yaşayanlara verilmek üzere ayrılan bütçenin o dönemdeki hükümetin kendi siyasi partisine mensup olan bölgelere aktardığını öne süren Topbaş, şunları kaydetti:

“Bağcılar’da bina çökmesi, insan kaybı olmasına rağmen Tuzla’da aynı şey yaşanmasına rağmen bu kaynaktan bu belediyelere hiçbir kaynak verilmedi. Şişli’nin hiçbir binasında hasar olmamasına rağmen Şişli’ye, hatta İstanbul’un dışındaki birçok belediyelere bu paralar dağıtıldı. Parlamentomuz bir komisyon kurarak bunu araştırsın ve görsün. O zamanki koalisyon hükümetleri nasıl yandaşlarına dağıttılar görsün. Bu doğru kullanılmadı, bu millete harcanmadı bu ortaya çıkmalı. Bu mutlaka incelemeye değer, medyamız bunu takip etmelidir. Başbakanımız ilk hükümeti kurduğunda belediye başkanlarımız bu mağduriyetlerinden bahsettiler. ‘Böyle böyle yapıldı, bizden kesilen paranın telafi edilmesini istiyoruz’ dediler.”

Bütün sivil toplum kuruluşlarının katılacağı, bütün siyasilerin de içinde olacağı bir çalışmayı hep birlikte yapmak gerektiğine inandığını belirten Topbaş, “Deprem için 1 milyar 19 milyon lira para harcamışız. Teşvikler ve güçlendirmelere devam ediyoruz. Akademisyenler televizyonlarda farklı farklı görüşler belirtiyor. Korkular üzerine siyaset yapılmaz” dedi.

Deprem çalışmaları yaparken TOKİ ve KİPTAŞ’ın kaynağını yanlarına aldıklarında muhalefetin kıyamet kopardığını savunan Topbaş, şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz seçimlerde gördünüz, Kartal, Maltepe ve Tuzla bölgelerinde halkı tedirgin ettiler. Dediler ki ‘sizi buradan söküp atacaklar, sürecekler, TOKİ’ye peşkeş çekecekler’. Yine bunun üzerinde siyaset yapmaya çalışanlar var. Vatandaş durumunu biliyor. Vatandaşı yerinden etme gibi hükümetimizin ve belediyenin bir tutumu yok. Geçmişte çarpık yapılaşmayı, kentlerin böyle vahşi gelişimini sağlayanlar bugün kalkmışlar dürüstlük taslıyorlar. Kentin geleceğine beyanda bulunuyorlar. Geçmişlerine bakarsanız, nasıl yolsuzluklarla gittiğini görürsünüz.”

Kavganın kendilerine yakışmayacağını belirten Kadir Topbaş, 5 yıl daha bu şehre hizmet edeceğini, bu süreçte şehre bir şeyler kazandırabilmek için herkesten destek istediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, eleştiri yerine deprem riski konusunda herkesin öneri getirmesi gerektiğini, ancak Türkiye’de herkesin her konuda konuştuğunu savundu. Topbaş, “Kulaktan duyma iki tane bir şey duymuş. Siyasilere, İstanbul’un ana muhalefetine söylüyorum, senin bilgin, ne çapın ne? Bilen konuşsun. Doğru konuşsun. Ülkeyi düşünerek, geleceği düşünerek konuşsun. Ülkeye haksızlık etmeye kimsenin hakkı yok. Siyasilerin asla hakkı yok. Siyasi ikballeri için kimsenin bu ülkenin geleceğini karartmaya hakkı yok. Kavga oluşturmaya, insanları birbirlerinden uzaklaştırmaya, gruplar oluşturmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’de Her An Yanardağ Patlayabilir

Ülkemizde birçok volkanik dağ bulunduğu, Ağrı Dağı'nın volkanik bir dağ olduğu belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir