1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Topbaş: Florya Sahillerini Düzenleyip İstanbullulara Açtık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında Florya Ormanı’yla ilgili bazı medya organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı ve bölgeyle ilgili iddialarda bulunan siyasilerin kendi belediye başkanlığı dönemlerinde Florya sahillerinin halka kapalı ve kaçak yapılarla işgal edilmiş durumda olduğunu söyledi.

Topbaş: Florya Sahillerini Düzenleyip İstanbullulara Açtık

Florya bölgesinin 2004 öncesi ve sonrasında çekilmiş uydu fotoğraflarının basına dağıtıldığı toplantıda; Genel Sekreter Yardımcıları Sabri Dereli-Muzaffer Hacımustafaoğlu-İrfan Uzun, Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ da hazır bulundu.

Topbaş: Florya Sahillerini Düzenleyip İstanbullulara Açtık

“Florya’da gelişigüzel yapılaşmanın önüne geçtik”
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan imar değişikliğiyle Florya’nın arazi kullanım kararlarını netleştirdiklerini, böylece bölgenin plansızlıktan kurtulduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Meclisimizden geçen imar planıyla mevcut yapıları tespit etmiş ve bundan sonraki arazi kullanımını netleştirmiş oluyoruz. Yani yarın orda birileri gelişigüzel bir şeyler dikmesin. Burası sit alanı ilan edilmiş, bu karar doğru. Ama siz bunu planlarla tespit eşlemezseniz birileri sürekli yeni bir şeyler var ve bu yapı burada vardı diye yutturur. Bundan sonra kimse Florya orman alanı içerisinde ve çevresinde yeni bir ilave yapı koyamaz. Aslında itiraz edenlerin de derdi bu. ‘Yarın biz yönetime gelirsek buralarda bir şey yapamaz mıyız’ diye düşünüyorlar. Orman içersinde beton yollar yapmışlardı. Orman içerisine beton yol yapılır mı? Biz buralarda yürüme ve güvenlik alanları oluşturduk. Halk sporunu yapıyor. Hatta eğitmenler, vasıtasıyla orada spor dersleri veriyoruz. Tüm sahiller böyle. Halka açmışız. Ama maalesef kalkıp burada halkı tedirgin edecek ve bununla Türkiye ye bir mesaj verecek bir siyaset güdüyorlar. ‘Biz çok daha iyisini yaparız. Biz şunları başarırız’ bile diyemiyorlar” diye konuştu.

Topbaş: Florya Sahillerini Düzenleyip İstanbullulara Açtık

“Kıyamet Florya’yı İstanbullulara açtığımız için koparılıyor”
Bölgede meclis üyelerinin yıllardan beri kullandığı kamp alanlarını yıkarak bu alanı İstanbullulara açtıkları için kıyametin koparıldığına dikkat çeken Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “1026 dönümlük bu alanda 702 bin metrekarelik ormanın içerisinde 1954 yılında Rahmetli Adnan Menderes döneminde yapılan 12 evler diye bilinen başkanlık konutları tescilli olduğu için bu yapılara dokunmadık. Ama bunun dışında 2004 öncesinden kalan ve içinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün binasının da olduğu halkımızın kullanımına tamamen kapalı olan 428 binayı yıktık. Tertemiz hale getirdik. Dönemimizde bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının iddialarının aksine Florya’yı temizleyip düzenleyerek İstanbulluların hizmetine açtık. Florya bölgesinde. 1 milyon 200 bin metrekare alanı rekreasyon, gezi ve piknik alanı olarak düzenledik. Halkımızın kullanımına açtık. 2004-2009 yılları arasında Güneş Motel A,B,C Moteller, Prefabrik Dinlenme Evleri, Campingleri yıktık. Plaj ve yeşil alan olarak düzenledik. 1992 yılında yapılan 540 bin metrekare alanlı proje alanlı, 22 bin metrekare öngörülen yapı inşaatı alanlı hayvanat bahçesi kaba inşaatına ait 25 yapıyı yıktık. Yeşil alan olarak düzenledik.”

“Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin!…”
“Yiğidi öldür, ama hakkını yeme” düsturuyla siyaset yapılmasını arzu ettiklerini, geçmiş dönemlerin mantığıyla siyaset yapmanın Türkiye’nin ve İstanbul’un önünü tıkadığını vurgulayan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Diyebiliyorlar ki; ‘15 yıldan beri bu zihniyet İstanbul’u yönetiyor. Yaptıkları bir projeyi bize anlatsınlar, göstersinler’. Sayın başbakanımızın ve bizim dönemimizde İstanbul’da neler yapıldığını İstanbullular çok iyi biliyor ve yaşıyor. Bu şehrin ne kadar değişip geliştiğini yurtdışından gelen misafirlerimiz ve turistler bile takdir ediyor. Bunları söyledikten sonra CHP’nin il başkanı, aynı zamanda da meclis üyemiz Gürsel Tekin basının karşısına geçip, ‘efendim biz Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile ilgili tepkilerimizi koyduk. Birçok tepkiden bir tanesi hatalı olabilir. Başkandan özür diliyoruz’. İyi de iddialarınızın hepsi hatalıydı. Florya öyle, itfaiye konusu öyle. Bakın dün itfaiyeci arkadaşlarımız ‘biz siyasete alet edildik’ diye bizden özür diledi. İşte Florya ile ilgili konuyu bugün bu nedenle açıklama gereği duydum. Halen Florya çevresinde pankartlar, ‘ormanımızı sattırmayız, ormanımız betonlaştırmayız’ diye. Bunlar CHP maniplasyonu, bunu çok iyi biliyorum. Seçimlerde de birçok yerde garip gurebaya, ‘evinizi TOKi ile birlikte kentsel dönüşüm adı yıkacak, sizi buradan edecekler’ korkusu vererek siyaset yaptılar. Maalesef halk da bunlara inandı. Bunlara inanılır mı? Bunlar bu şehirde hangi çiviyi çaktılar, bu şehre ve bu ülkeye ne kattılar geçmişte. Hangisi eserlerinden bahsedilir.”

“Florya’daki betonlaşma Sözen dönemine ait ve yıktık…”
Belediye Meclisi’nde bazı CHP’li meclis üyelerinin Florya Ormanı’nın imara açıldığını, betonlaşacağını, satılacağını iddia ettiğini hatırlatan Topbaş, “Kardeşim bu şehrin sahilleri işgallerden bizim dönemimizde kurtuldu. İstanbul’da yaşayanlar sahilleri doya doya kullanmaya başladı. Halk bunu çok iyi biliyor. Florya’daki betonlaşma sayın Sözen döneminden kalmaydı. ‘Orman içerisinde hayvanat bahçesi yapacağız’ diye yapılan binalar, ahırlar vardı. Bunlar o dönemin eserleriydi. Bunların hepsini biz yıktık. Bu bölgeyi tertemiz ve yemyeşil hale getirerek İstanbulluların hizmetine sunduk. Yani bu kirli yapıları saklayıp üzerine yafta mı koysaydık. Hep hatırlansın ve unutulmasın diye. Bu dönemin zihniyeti budur diye. Yine sayın Sözen döneminde sosyal tesisler sadece belediye yöneticilerine açıktı. Halk giremiyordu buralara. Sosyal tesislerimizin sayısını arttırdık, güzelleştirdik ve yine halkımızın hizmetine sunduk. Bu tesislerde çay ve simit 50 kuruş. Buralar yemyeşil ve gelen vatandaşlarımızın günü güllük gülistanlık içende geçiyor” şeklinde konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir