1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Torul Cezaevi Yatırımcı Bekliyor

Torul Cezaevi Yatırımcı Bekliyor

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, binanın açık cezavevi olarak kullanılması için çalışma yaparak Adalet Bakanlığı’na teklifte bulunduklarını ancak, binanın yeterli olmaması nedeniyle bunun kabul görmediğini söyledi.

Bozkan, daha geniş alan düşüncesi nedeniyle binayı açık cezaevine dönüştürme imkanı olmadığını belirterek, ”Bunun üzerine defterdarlık, binanın kullanılıp kullanılmadığına dair bize bir yazı yazdı. Bizden talepleri oldu. Biz de bakanlığa yazdık. Hazine olarak binayı nasıl değerlendirirler onu bilemiyorum. Bizim, mevcut cezaevimizin bitişiğinde geniş alanda açık cezaevi yapma düşüncemiz var” diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu da, cezaevinin hazineye devredildiğini ancak binayı kullanmak amacıyla bugüne kadar herhangi bir talep gelmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

”Talep olsa vereceğiz ama talepte bulunan olmuyor. Bu binamız gibi atıl durumda olan okullarımız, sağlık evlerimiz, arsalarımız var. Yatırımcılara verebilmemiz için binanın değeri kadar yatırım yapması gerekiyor. Ücretten ziyade yatırımcının yapacağı proje önemli. İleriye dönük proje olması gerekiyor.”

ALTINPINAR BELEDİYESİ İSTEDİ
Altınpınar Belde Belediye Başkanı Tevfik Tokel ise, Torul Cezaevi binasını, Altınpınar Kalkındırma ve Tarımsal Kooperatifi adına talep ettiklerini belirterek, ”Kooperatifimiz kar amaçlı olduğu gerekçesi ile yapılan teklifimiz kabul edilmedi” dedi.

Amaçlarının bu binayı süt mamulleri işleme tesisine dönüştürmek olduğunu ifade eden Tokel, şunları anlattı:

”Bölgemizde, beldemizle birlikte Gümüştuğ, Yıldız, Büyükçit, Küçükçit ve Güvemli köyleri var. Geniş kapsamlı bir kooperatifle, hayvancılığa büyük bir yatırım yapmak istedik. Belde ve köylerimizde üretilen sütü bu binada işleyerek süt mamulleri haline dönüştürerek, hem bölgenin ekonomisine katkı sağlamak hem de hayvancılığı geliştirmek istedik. Bina belediyemiz imar planı içerisindedir. Biz hala talibiz. Binayı bize devretsinler hayvancılıkta önemli yatırım gerçekleştirelim.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir