1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Trabzon’da Doğa Çöpten Kurtulacak

Trabzon'da Doğa Çöpten Kurtulacak

Trabzon’da, kırsaldaki çöplerin toplanarak, derelere atılmasının önüne geçmek için hazırlanan proje, hayata geçme aşamasında.

Trabzon İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, İl Özel İdaresi ile ortaklaşa yürüttükleri ve köylerdeki çöplerin toplanmasını amaçlayan “Dere Havzalarında Çevre Temizliği ve Köylerde Oluşan Evsel Atıkların Bertarafı Projesi”nin ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Trabzon’da 476 köyde, toplam 193 bin kişinin yaşadığını ifade eden Ulu, “Bu sayı yaz aylarında çok daha fazla olmaktadır. Geçmiş dönemlere baktığımızda kırsal kesimde yaşayan insanların yaşam şekli ve standartlarına bağlı olarak evsel atıklar doğaya yeniden kazandırılırken, günümüzde köylerdeki yaşam standartlarının değişmesi ve kullanılan malzemelerin farklılaşması nedeniyle artık çöpler dönüşüme uğrayıp önemli bir çevre sorunu haline gelmektedir” diye konuştu.

“YAĞIŞLARDAN SONRA DERELERDE ÇÖP BİRİKİYOR”
Ulu, bu şekilde üretilen çöplerin bertaraf edilmeden akarsu boylarına atıldığını, ilin coğrafi yapısı nedeniyle şiddetli yağışlardan sonra buradaki dere yataklarında önemli bir kirlilik oluştuğunu vurgulayarak, “Doğada önemli bir sorun oluşturan evsel katı atıkların tekniğine uygun olarak toplanması ve depolanması zaruret haline gelmiştir. Günümüz dünyasında çevre değerleri her geçen gün biraz daha büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Trabzon’da hiçbir belediyenin bugüne kadar hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntısı atıkları için bir depolama alanı belirleyemediğini anlatan Ulu, bu nedenle atıkların, dere ve yol kenarlarına döküldüğünü, depolama alanlarının bir an önce oluşturulması gerektiğini söyledi.

Fahrettin Ulu, Dere Havzalarında Çevre Temizliği ve Köylerde Oluşan Evsel Atıkların Bertarafı Projesi ile 6 havza, 22 yüzme alanındaki çevre temizliğinin yanı sıra refüj düzenlemesi, çevre düzenlemesi ve kara yolu ağaçlandırmaları da yapılarak, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere seyir özellikleri açısından daha güzel bir seyahat imkanı oluşturulacağını ifade ederek, “Bu proje ile kentin doğal güzellikleri muhafaza edilerek, koruma kullanma dengesi içinde turizmin gelişmesine ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir