1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TSK: 134 Karakolun İnşaatı Devam Ediyor

TSK: 134 karakolun inşaatı devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, zaman zaman karakolların silah, teçhizat ve imkânları açısından yetersiz olduğu şeklinde yapılan değerlendirmelerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını belirterek, halen iç güvenlik harekatının yürütüldüğü bölgede, 134 karakolun inşaatının devam ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Jandarma karakollarının, Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi, iç güvenlik harekât bölgesinde de halkın güvenliğini sağlamaya yönelik kurulduğuna dikkati çekti.

Bu karakolların, tıpkı şehir merkezlerindeki polis karakolları gibi, halkın adli ve kolluk ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, “İç güvenlik harekât bölgesindeki karakollar, bu görevlerin yanı sıra, iç güvenlik harekâtında da gerek alan kontrolü, gerekse mahallinden istihbarat temini ve icra edilen operasyonlar için çıkış imkânı sağlamaları sebebiyle önemli ve hayati bir role sahiptir” dedi.

TSK tarafından bu karakolların fiziki olarak geliştirilmesi, bazı karakolların yerlerinin değiştirilmesi veya kaldırılmasının, personel, araç, silah ve teçhizat ihtiyaçlarının devamlı olarak sorgulandığını ve gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

“Karakollarımızdaki araç, teçhizat, personel durumu; karakolun bulunduğu yer, tehdit durumu ve diğer faktörler dikkate alınarak yapılan analizlere göre belirlenmektedir. Bu yaklaşımdan hareketle; zaman zaman karakolların silah, teçhizat ve imkânları açısından yetersiz oldukları şeklinde yapılan değerlendirmeler, tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır.”

“İç güvenlik harekât bölgesinde, halen 134 karakol ile 459 kilometre yolun inşaatı devam etmekte, 61 karakol ve 137 kilometre yolla ilgili ihale çalışmaları da sürmektedir” bilgisini veren Tuğgeneral Gürak, karakolların 169’unun TOKİ tarafından 26’sının ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından inşa edildiğini bildirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kars’ta Toprak Damlı Evlerin Yerine TOKİ’nin Konut Yapması Gündemde

Kars genelinde son yağan yağmurlarla toprak damlı 300 civarında ev ve ahırın yıkılması gözleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne çevirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir