1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk Firmaları Bükreş’teki İnşaat Fuarının Gözdesi Oldu

Türk Firmaları Bükreş'teki İnşaat Fuarının Gözdesi Oldu

Romanya’nın en büyük fuar organizasyonu olan yapı ve inşaat malzemeleri fuarı Cosntruct Expo’ya çık sayıda Türk şirketi katıldı. Türkiye’den 35 civarındaki katılımcıya ek olarak Romanya’da yerleşik Türk firmaları, Türkiye piyasasındaki rahatlama sinyallerini verdiği moralle ürünlerine yeni pazarlar aradı.

Romanya, hala derin ekonomik krizin etkisinde. Geçen yıla kadar ülkeyi taşıyan sektörlerde ciddi durgunluk hakim. Bu sektörlerden biri inşaat. Ülkenin en büyük fuar organizasyonu olan yapı ve inşaat malzemeleri fuarı Cosntruct Expo, geçen yıllardaki canlılığını yarı yarıya kaybetti. 1200’den fazla firmanın katıldığı döneme oranla bu yılki katılım 450’yi aşmadı. Durgunluk katılımın yanı sıra ziyaretçi sayısına da yansıdı. Ancak krizden çıkış trendine giren Türk firmaları, fuarın en ümit veren standları oldu. Türkiye’den 35 civarındaki katılımcıya ek olarak Romanya’da yerleşik Türk firmaları, Türkiye piyasasındaki rahatlama sinyallerini verdiği moralle ürünlerine yeni pazarlar aradı.

27 ülkeden 450 kadar firmanın stand açtığı fuar, değişken havanın da etkisiyle beklenen ziyaretçi ilgisini yakalayamadı. Ancak firmalar, sayı az olsa da bilinçli müşteriden memnun. 20 yıldır Romanya’da ticari faaliyet yürüten işadamı Veysel Kurt, yeni girdiği pvc profil sektörü için umutlu konuştu. Fuarın sektöre ivme kazandıracağı görüşünü dile getiren Kurt, “Hem alım hem satımla ilgili çok iyi irtibatlar kurduk. Yurt içi ve dışından katılan firmalarla istişarelerde bulunduk.” değerlendirmesini yapıyor. Krizi erken atlatan Türkiye’nin yurt dışındaki Türk firmalarına cesaret verdiğini dile getiren işadamı Kurt, bu durumu şöyle örneklendirdi: “Önceden alımlarımızı Çin’den, uzak doğudan yapıyorduk. Şimdi oradaki zorluklardan ve Türkiye’deki şartların iyileşmesinden dolayı alımlarımızı Türkiye’ye çevirdik. Bu hem Türkiye’nin hem de buradaki Türk firmalarının avantajına. Hızlı alım, kolay iletişim işimizi kolaylaştırıyor.” Romanya’daki tecrübeli işadamlarından Veysel Kurt, sektördeki toparlanmanın en başta Türk firmalarına yarayacağını düşünüyor.

Romanya dahil 25 ülkeye ihracat yapan Proplas şirketinin İhracat Müdürü Ömer Beg ise kendileri için Romanya’nın önemine vurgu yaptı. Yılda ortalama 10 yurt dışı fuarına katıldıkları bilgisini veren Beg, Romanya pazarına ilişkin “Diğer ülkelerle kıyaslandığında bizim üretim kapasitemiz açısından iyi bir pazar. Geliş gidişlerimiz oluyordu. Anlaşılıyor ki, ziyaretlerimizi daha da sıklaştıracağız.” değerlendirmesinde bulunuyor.

35 yıldır alüminyum ve pvc profil üretimi yapan Altındağ Alüminyum, fuarda Schönline markası altında pazarladığı pvc profillerle yer almış. “Kriz döneminde bazı firmaların umudu kırılır, biraz geri çekilir. Bunu müşteriye de yansıtır. Biz geri çekilmek yerine daha da üzerine gidiyoruz. Müşterilerimize güven veriyoruz.” diyen şirketin Romanya temsilcisi Mesut Aydemir, gelecek adına ümitli konuşuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altıntaş Toki’de Kura Heyecanı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yapımı tamamlanan 2. Etap TOKİ konutları için kuraların çekileceği bildirildi. Başbakanlık Toplu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir