1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk Hava Yolları Uçaklarında Bir Kültür Başkenti

Türk Hava Yolları Uçaklarında Bir Kültür Başkenti

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, İstanbul’un yurtiçi ve yurtdışı tanıtımı için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Ajans’ın Türk Hava Yolları ile ortaklığı İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliğini göklere taşıyor. 2010 yılı boyunca, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın sermaye ortağı Türk Hava Yolları’nın 116 uçağı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti logosuyla seyir halinde olacak. Uçakların yolcu giriş kapılarının hemen sağ tarafına yerleştirilen logolar, uçağa binmeden hemen önce yerli yabancı yüz binlerce yolcuya İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliğini hatırlatacak.

116 uçağın ‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ logosu ile donatılması kapsamında, eskime ve değişim gerekmesi olasılığına karşın toplam 1.125 adet logo etiketi üretilen çalışma, 2010 yılının sonuna kadar Türk Hava Yolları’na ait tüm uçaklarda devam edecek ve yıl içerisinde Türk Hava Yolları filosuna eklenecek yeni uçakları da kapsayacak.

Türk Hava Yolları 67 yıllık tarihinde, ilk olarak 1998 yılında Cumhuriyetin 75. yıl kutlamaları için; ikinci olarak ise 2008 yılında İzmir’in ‘Expo 2015 Fuarı’ adaylığına destek için uçaklarına Türk Bayrağı dışında bir logo taşımıştı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir