1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk Mimarlık Tarihine kapsamlı bakış

Türk Mimarlık Tarihine kapsamlı bakış

Bilim ve Sanat Vakfı, Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin yılda iki defa yayınlandığı ve şimdiye kadar Türk Siyaset Tarihinden Türk Hukuk Tarihine, Türk Bilim Tarihinden Türk Şehir Tarihine kadar çeşitli konuları inceleyen Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin “Türk Mimarlık Tarihi” başlıklı 13. sayısı yayınlandı.

Türk mimarlık tarihi literatürünü içeren yazılar; mimarlık tarihçiliği ve tarihyazımından, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet mimarisine, mimari yapılardan mimarlık tarihi kaynaklarına, mimari söylemden mimarlık ve inşaat teknolojilerine kadar sahaya ilişkin pek çok konuya ışık tutuyor. Ayrıca bu sayıda, Mimarlık sempozyumları, mimarlık dergileri ve Batı dillerinde Türk mimarlık tarihi çalışmaları üzerine yazılan yazılarla Türk mimarlık tarihi açısından gözardı edilemez bir öneme sahip kurum ve tez tanıtım yazılarını da içeriyor.

Türk mimarlık tarihi literatürünü ele alan bu sayıda üç de söyleşi yer almakta. Söyleşilerden ilkinde Prof. Dr. Uğur Tanyeli; Türkiye’de mimarlık tarihi çalışmak ve Osmanlı mimarlık tarihyazımı üzerine düşüncelerini paylaştı. İkinci söyleşide, Osmanlı mimarlık tarihi üzerine Amerika’daki çalışmaları ve mimarlık-sanat tarihi ilişkisini Prof. Dr. Gülru Necipoğlu değerlendirdi. Prof. Dr. Sibel Bozdoğan ile yapılan üçüncü, son, söyleşi ise, Ankara-Amerika hattında mimarlık tarihçiliği ve Cumhuriyet dönemi mimarlık tarihi araştırmaları üzerine.

Ele aldığı konuların çokluğu ve kapsayıcılığı ile Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin Türk Mimarlık Tarihi sayısı, sahasında önemli bir boşluğu dolduruyor ve bu sahada çalışan araştırmacılara ciddi bir katkı sağlıyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Katar’daki Dev Projeye Dome Mimarlık İmzası

Dome Mimarlık'ın mimari tasarımını üstlendiği 350 milyon Katar Riyali (78 milyon euro) mal olacak dev projeyi; Optimal Proje Yönetim firması yönetiminde AL-Hasan Grup ve Al Markiya Spor Kulübü birlikte gerçekleştirecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir