1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk Şirketi Dome Mimarlıktan Dev Proje: Markhiya Otel

Türk Şirketi Dome Mimarlıktan Dev Proje: Markhiya Otel

Dome Mimarlık’ın mimari tasarımını üstlendiği 350 Milyon Katar Riyarı (78 Milyon Euro’ya) mal olacak projeyi; Optimal Proje Yönetim firması yönetiminde AL-Hasan Grup ve Al Markiya Spor Klubü birlikte gerçekleştirecek.

Al Markhiya Caddesi’ndeki 52.000 m2 spor kulübü arazisi üzerine inşa edilecek olan projede, sportif ve turistik amaçlı süper lüks bir otel’in yanı sıra, içerisinde alışveriş merkezleri, düğün ve toplantı salonları ile sağlık merkezi yer alıyor.

Projenin tasarımını yapan Dome Mimarlık Şirketi Mimarı Murat Yılmaz, 320 yataklı süper lüks otel ile diğer komplekslerin tasarımlarını gerçekleştirerek, böylesine büyük bir projede yer almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyor. Murat Yılmaz konuşmasına şöyle devam ediyor: “Projenin dizaynlarının hazırlarken dünyanın birçok yerinden gelecek olan sporcuların ve diğer konukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yerel, bölgesel ve uluslar arası etkenleri göz önünde bulundurduk. Zira, proje tasarımlarımızda Katar’ın yerel statüsünden esinlenmiş olup, doğaya özgü yapıların ve Doha’nın örnek çevre gereksinimlerini de göz önünde bulundurduk” diyor.

Türk şirketlerinin yurtdışında bir çok başarılı proje gerçekleştirdiğine işaret eden Mimar Murat Yılmaz, Katar’da inşa edilecek olan projenin de bunlardan biri olduğunu sözlerine ekliyor.

Modern çizgilerin buluştuğu Markhiya Otel

Katar 2022 yılı Dünya Kupası’na katılacak olan spor kulüpleri ve turistlere yönelik, Dome Mühendislik ve Mimarlık’ın modern çizgilerle tasarladığı, 16.300 m2 alan üzerine inşa edilecek olan proje bünyesindeki Markhiya Otel, 320 oda kapasiteli olacak. Aynı zamanda, uzun süreli konaklamak isteyen konuklara, residence daireler de yapılacak. Ayrıca projede; yerel ve uluslararası takımların spor kampları kurarak, antrenman yapabilmeleri için süper lüks spor sahaları da yer alacak.

Toplam arsa alanı 52.000 m2 olan ve 2,5 yılda tamamlanması planlanan projede; alış-veriş yapmak isteyen konuklar için 40’dan fazla alışveriş alanları, buna ek olarak düğün davetleri ve Doha’nın misafir edeceği konferanslar ve aktivitelerin de yapılacağı çok sayıda toplantı salonları bulunacak. Bunların yanı sıra, konuklar ile otel dışındaki kişilere hizmet sunacak sağlık merkeziyle birlikte büyük bir bahçe de planlanıyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir