1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk Telekom Arena 29 Ekim’de Teslim Edilecek

Türk Telekom Arena 29 Ekim'de Teslim Edilecek

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve TOKİ Başkan Yardımcısı Haluk Karabel, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Numan Uzun, yapımı devam etmekte olan Türk Telekom Arena’da bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Medya bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Adnan Polat, 2006 Nisan ayından bu yana stadın tasarlanma ve yapım sürecinin içinde olduğunu ifade ederek, Galatasaray Camiasının 15 senedir gündeminde olan bu konuda finale yaklaşıldığını belirtti.

2010-2011 sezonun ikinci yarısının ilk maçından itibaren Türk Telekom Arena’nın Galatasaraylı taraftarları ağırlamaya başlayacağını söyleyen Başkan Adnan Polat, “TOKİ ile yapmış olduğumuz anlaşmada bu stat, çok maksatlı üstü açılır-kapanır spor kompleksi olarak tanımlanıyor. Bu anlaşma çerçevesinde stadın yapımı devam ediyor” dedi.

Başkan Adnan Polat, eksiksiz olarak stadın, 29 Ekim’de kendilerine teslim edileceğine inandığını ifade etti. TOKİ Başkanı ve çalışanlarına teşekkür eden Başkan Adnan Polat, “Proje konusunda bizle çok iyi diyalog içindeler” diye konuştu.

Başkan Adnan Polat, Galatasaray Spor Kulübü olarak stadın işletmesi konusunda kendi bünyesinde 30’a yakın arenanın işletmesini elinde bulunduran AEG firması ile 1.5 yıl önce anlaşmış olduklarını hatırlatarak, stadın başına da Wembley Stadı’nın 5 yıl boyunca stat direktörlüğünü yapmış olan bir ismi 6 ay önce getirdiklerini söyledi.

Başkan Adnan Polat, pazarlama için ise dünyanın önde gelen firmalarından ISG firması ile iki senedir süren bir anlaşmaları olduğunu belirtti. Firma stadın localarını ve VIP koltuklarının satışını üstlendiğini ifade eden Adnan Polat, “Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki, tüm localar üç yıllık süreyle satıldı. 4 bin 500 VIP koltuğumuzun yarısı da satılmış durumda. Yapılan anlaşmalar gereği 60 milyon dolar civarında gelir bekliyoruz. 31 Mayıs’a kadar tüm Galatasaraylılara koltuklarını almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu koltuklara 1 Haziran’dan itibaren yüzde 15 ilave bir zam yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Stadın dekorasyonuyla ilgili yaptırdıkları projelerden bahseden Başkan Adnan Polat şunları söyledi: “Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak bu projelerle ilgili çalışıyoruz. Kaba inşaatını bitmesine müteakip dekorasyonla ilgili çalışmalar başlayacak. İstediğimiz ve arzumuz çevre yolları da dahil olmak üzere Ocak ayının 15’ine geldiğimizde taraftarlarımızı buraya davet etmek” dedi.

Çelik çatı ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü de belirten Polat; açılır-kapanır diye bir tartışmanın olmadığını alınan kararın kesin olduğunu ifade etti.

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise Galatasaray stadının çalışmalarnıın yerinde ne aşamaya geldiğini göstermek için bu toplantıyı tertiplediklerini söyleyerek; “10 Eylül 2009’ada ihale yapıldı. Şu anda inşaattın kabasının yüzde 98’i bitti genel olarak ise yüzde 75’i bitti. 2011 sezonun ikinci yarısında maçların oynanmasına bir engel yok. stat ulaşımı metro bağlantısı da olacağı için sorun teşkil etmeyecek. Acil durumlarda 8 dakikada boşaltılabilecek özelliğe sahip bir stad olacak. Ayrıca çok amaçlı olarak tasarlandı. Çalışmalar son hızıyla devam etmektedir ön görülen hedefte sapma olmamıştır kazasız belasız süresinde Galatasaray’a teslim edilecektir” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kars’ta Toprak Damlı Evlerin Yerine TOKİ’nin Konut Yapması Gündemde

Kars genelinde son yağan yağmurlarla toprak damlı 300 civarında ev ve ahırın yıkılması gözleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne çevirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir