1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk-Yunan Firmaları Askeri Havalimanı Projesini Başlattı!

AE Arma-Elektropanç, Yunanistan’ın dünya çapında inşaat firmalarından Athena ile birlikte dünya savunma ve havacılık sektörü tarafından ilgi ile takip edilen Al Ain Havaalanı; hangar, apron ve ilgili alt yapı işleri projesini üstlendi

İnşaat sektörünün 35 yılık MEP (Mechanical, Electrical, Plumbing) müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, Yunanistan’ın dünya çapında inşaat firmalarından Athena ile birlikte dünya savunma ve havacılık sektörü tarafından ilgi ile takip edilen Al Ain Havaalanı; hangar, apron ve ilgili alt yapı işleri projesini üstlendi.

Havalimanı Birleşik Arap Emirlikleri’nin dördüncü büyük şehri Al Ain’de yapılacak. Bu askeri havaalanı projesinin MEP işlerini teknik müteahhit olan AE Arma-Elektropanç gerçekleştirecek.

Proje çok teknik ve donanımlı
Proje; 27 bin m2 kapalı alanı ve 35 m yüksekliğindeki hangarı ile ‘apron ve hava alanı’ operasyonları için gerekli alt yapı ve ileri teknoloji ürünü özel imalatları kapsıyor. Ayrıca çok özel; elektrik, elektronik ve mekanik tesisat ile uçak-helikopter bakım ve onarımı için gereken her türlü proses ve donanıma sahip.

16 milyon dolarlık bütçe
AE Arma-Elektropanç’ın bu projede üstlendiği MEP işlerinin kontrat bedeli yaklaşık 16 milyon Amerikan doları. Firma bu proje ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kontratsal büyüklüğünü yaklaşık 210 milyon Amerikan doları seviyesine taşıdı.
AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, şu anda Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına yayılmış birçok ülkede projeler yaptıklarını ve 2011 yılı için BAE’de 250 milyon Amerikan doları tutarında yeni kontrat hedeflediklerini belirtti.

Bu bir ilk, devamı gelecek
AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan: ‘Athena 1960 yılından bu yana inşaat dünyasının içinde. Ülkesinde halka açık bir firma.Yunanistan, Balkanlar, Orta Doğu ve bir çok coğrafyada iş yapıyorlar. Bugüne kadar; HOCTIEF, VINCI, FCC, COSTAIN ve SOFREGAZ gibi, küresel büyüklüğe sahip birçok firma ile proje bazlı iş ortaklıkları yapmışlar. Bu projede ise, Athena ile ortaklık bize kısmet oldu. Her iki firma bir ilki yaşıyor. Yaptığımız araştırmaya göre, bugüne kadar bu iki komşu ülkenin firmaları arasında böyle bir ortaklık oluşmamıştır’.

Kemal Kızılhan: ‘Bu bir başlangıç Athena ile bu bölgede ve başka coğrafyalarda iş ortaklığımız sürecektir. Birlikte, diğer projeler için çalışmalarımız devam ediyor. AE Arma-Elektropanç; aranılan, güvenilen ve her geçen zaman diliminde gücüne güç katan bir bölgesel marka. Bu ortaklık bize, küresel marka olma yolunda çok önemli katkılar sağlayacaktır.’ dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Arzında 2011’de Yüzde 10 Oranında Artış Bekleniyor!

Sektörün durumunu şöyle bir gözden geçirdiğimizde 2005-2006 yıllarında yüksek satış rakamlarını gören konut sektörü, 2010’da …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir