1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye 2 Bin 500 Yöneticisiyle Yatırım Avına Çıktı

Türkiye 2 Bin 500 Yöneticisiyle Yatırım Avına Çıktı

7.6 MİLYAR DOLAR GELDİ
Yatırım Destek Tanıtım Ajansı, Türkiye’ye yatırım çekmek için yabancı şirketlerde çalışan Türk yöneticileri devreye sokuyor.

Türkiye’nin kriz yılı 2009’da 7.6 milyar dolarlık yatırım çektiğini belirten Yatırım Destek Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, “2009’da boş durmadık. Avrupa’daki şirketlerde çalışan 2500 orta ve üst düzey Türk yöneticiye işimizi anlatan mektup gönderdik. Yüzde 80’i dönüp, Türkiye için ne yapabileceklerini sordu” dedi.

AMERİKA’YA BAKIYORLAR
Korkmaz, “Şimdi Amerika’da Fortune 500’e giren şirketlerde yönetici olan Türkleri tespit etmeye başladık. Sonra da Asya’daki Türk yöneticileri belirleyeceğiz. Onlardan yardım isteyeceğiz” dedi.

Yurt dışında çalışan Türklerin desteğine çok güvendiğini belirten Alpaslan Korkmaz, bu konudaki desteğin işe yaradığı bir örnek olarak da GE Healthcare’in uluslararası operasyon üssü olarak İstanbul’u seçmesini gösterdi. Alpaslan Korkmaz şöyle konuştu:

KADIN MÜDÜR DESTEK OLDU
“General Electric’in (GE) sağlık şirketi Healthcare’in Londra’daki merkezi, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ile Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nu kapsayan 80 ülkeyi yönetiyordu. Çabalarımız sonucu Londra, bu işi devretti ve yalnızca Batı Avrupa ile ilgilenmeye başladı. Bunda da en büyük desteği GE Healthcare’deki Türk kadın üst yöneticiden aldık. Türkiye artık diasporasını (Türkiye dışında yaşayan Türkler) devreye sokarak önemli adımlar atabilir.”

ÜÇ ŞEHRİN YATIRIM YARIŞI
Alpaslan Korkmaz, “Çin’deki 5-6 büyük oto üreticisiyle görüştük. 250 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklayan Deng Feng Motors (DFM) fabrika için İzmir, Gaziantep ve Konya üzerinde duruyor. Kentlerin yetkililerinden kendilerini anlatmalarını istedik. İstanbul’da sunum yaptılar. Çinli heyet dinledi, geri döndü. Şimdi yatırım yeriyle ilgili karar verecekler. 2008’de 1.3 milyon araç üreten DFM yatırıma başlıyor. İlk aşamada 1000 kişi istihdam edecek” dedi.

ÜZERİNE TIKLA TÜRKİYE’Yİ GÖR
Web sitesinde yarın uygulamaya girecek bir diğer yeniliğin de interaktif harita olduğunu söyleyen Alpaslan Korkmaz, “Türkiye’nin renkli haritasının üzerine kurulan yeni hizmette yatırımcılar nüfus yoğunluğu, ulaşım imkanlar ve bölgesel rekabet gücünün aralarında bulunduğu dokuz kriteri yazdıkları takdirde istedikleri özelliğe sahip merkezler haritada ortaya çıkacak. Çıkan merkezin üzerine tıklandığında o merkezlerle ilgili her türlü bilgi görülecek” dedi.

İNTERNET SİTESİNDE ÇÖPÇATANLIK BÖLÜMÜ
İnternet sitelerinde fikri olan Türk girişimcilerle, kaynak sahibi yabancı yatırımcıların buluşması için ‘Çöpçatanlıkmatch maker’ bölümü kurduklarını belirten Alpaslan Korkmaz, buraya gönderilen projelerin üç kişinin süzgecinden geçtikten sonra siteye yüklendiğini ifade etti.

Daha bölümü tanıtmadan 80 projenin siteye yüklendiğini kaydeden Korkmaz, sayının artacağını belirterek, “Proje arayan yabancılar yeni bir olanağa da kavuşmuş oldu” diye konuştu.

Posta

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Vakıfbank, SarıPanjur Ev Kredisiyle 17 Farklı Konut Kredisi

VAKIFBANK, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda piyasa şartlarına uygun olarak geliştirdiği ürün ve hizmetlerle “müşteri odaklı” bankacılığın adresi haline gelmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir