1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye Emlakta da Dünyanın Gözdesi

Emlak fiyatları, yılın üçüncü çeyreğinde dünyanın yarısında artarken, yarısında geriledi.

Global Property Guide’ın (Küresel Emlak Rehberi) hazırladığı rapora göre, 35 ülkede yapılan araştırmada yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 17 ülkede emlak fiyatlarının arttığı, 18’inde ise azaldığı görüldü. Avrupa’da üçüncü çeyrekte yıllık bazda en yüksek artış yüzde 24,73 ile Letonya’da olurken, finansal krizin pençesindeki İrlanda en fazla düşüş gösteren ülke oldu. Raporda, Türkiye’nin Avrupa’nın en cazip emlak piyasasına sahip olduğu değerlendirmesi yapıldı. Sağlam makro ekonomik yönetime, düşen faiz oranlarına, genişleyen mortgage piyasasına, hızlı ekonomik büyüme ve artan turist ilgisine sahip ülkelerde emlak fiyatlarının değerlenme eğiliminde olduğuna dikkat çekilen raporda, Türkiye’de bütün bu olumlu unsurların bulunduğu ifade edildi.

Raporda, konut piyasasında İstanbul’un yabancı yatırımcılar için cazip olmaya başladığı vurgulandı. Kira gelirlerinin göreli olarak cazip olduğu İstanbul’un, ticaret ve konferans merkezi haline geldiğine ve bazı şirketlerin bölgesel idare merkezlerinin burada bulunduğuna işaret edilerek, bölgesel idare merkezi İstanbul’da bulunan uluslararası şirketlere Microsoft ve Coca-Cola örnek gösterildi. Raporda, birçok ülke vatandaşlarının Türkiye’de emlak satın alabileceği, Türk bankaları ve diğer bankaların ikamet eden ya da etmeyen yabancılara emlak almaları için tutsat kredisi verdiği belirtildi. Rapora göre, ABD’de yılın üçüncü çeyreğinde emlak fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,31 geriledi. Asya’da bazı ülkelerde aynı dönemde emlak fiyatları, hükümetlerin spekülasyonlara karşı aldığı önlemlere rağmen artmaya devam etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sanal Emlak Fuarı İle Konut Satışları Hız Kazandı

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren hurriyetemlak.com, konut projelerini sanal platformda düzenlediği bir fuarla sergiliyor. Platform, konut satışlarını hızlandırdığı gibi hızlı bilgi alışverişi açısından da büyük avantajlar sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir