1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye’deki Konutların Yarısı Yenilenmeli

Türkiye'deki Konutların Yarısı Yenilenmeli

İSTANBUL – Bayraktar, Türkiye’nin genel konut profiline bakıldığında şehirlerde 14,5 milyona yakın konut bulunduğunu kaydederek, Türkiye’nin büyük bir bölümünün de deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi.

”Türkiye’de şehirlerde bulunan 14,5 milyon konutun yarısının yenilenmesi gerekiyor” diyen Bayraktar, bu bölgelerde oturanların katılımı da sağlanarak, toplumsal bir anlayışla kentsel ve gecekondu dönüşümünün sağlandığını anlattı.

TOKİ’nin ürettiği 420 bin konutun küçümsenemeyeceğini dile getiren Bayraktar, ”TOKİ’nin ürettiği 420 bin konut 16 tane 100 bin nüfuslu şehir demektir” dedi.

Bayraktar, Türkiye’de esas sorunun barınma ihtiyacı olanların ev alacak paralarının olmaması olduğunu belirterek, bu nedenle yaptıkları evlerin de belli bir sınıfa hitap ettiğini ve birbirine benzediğini söyledi.

ALİ SAMİ YEN STADI ARAZİSİ
Bayraktar, Seyrantepe’deki stadı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü adına yaptıklarını belirterek, Seyrantepe’deki projeyi TOKİ’nin kendi parasıyla finanse ettiğini ve oradaki işin de yürüdüğünü söyledi.

Ali Sami Yen Stadının bulunduğu alanı da satacaklarını ve 16 Nisan’da da ihalesinin yapılacağını anımsatan Bayraktar, stadın viyadüğe yakın tarafının park yapılacağını, diğer bölümünün ise rezidans, home ofis gibi değerlendirileceğini ve ayrıca bir de çarşı yapılacağını anlattı.

Bayraktar, arazi satışının gerçekleşmemesi durumunda ikinci yöntem olan arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımlı projeyi deneyeceklerini belirterek, bu tür projeyi de Türkiye’de TOKİ’nin gündeme getirdiğini ifade etti.

Hem Ali Sami Yen hem de Seyrantepe’yi Galatasaray’a veremeyeceklerini, çarkın dönmesi gerektiğini dile getiren Bayraktar, ”Galatasaraylılar ve sporseverler parayı toplarlar, TOKİ’ye verirler. O zaman stadı yaparız, Ali Sami Yen’i de yeşil alan yaparız” şeklinde konuştu.

Ayrıca ”Ataköy’de biz hiçbir yeşili alanı satmadık” diyen Bayraktar, Emlak Bankası’nın açıklarını kapatmak için TOKİ’ye devredilen, insanlar tarafından yeşillendirilen alanların var olduğunu ve orada 2 parsel sattıklarını belirten Bayraktar, başka parsel satmadıklarını da dile getirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dar Gelirlilere Konut İçin Arsa Desteği Verdik

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, portföylerinde yer alan gayrimenkullere ilişkin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir