1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye’nin En Büyük Acil Servisi Olacak

acil müdahale alanları, acil servis, acil servis projesi, acil servis üniteleri, acil tedavi, farabi hastahanesi, hastahane acil servis, ktü acil servis, ktü farabi hastahenesi, ktü tıp fakültesi, trabzon farabi hastahanesi, yoğun bakım üniteleri, Türkiye'nin En Büyük Acil Servisi Olacak

TRABZON – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Doğu Karadeniz Bölgesinde yılda ortalama 40 bini yatarak tedavi gören toplam 500 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Özlü, Farabi Hastanesi’nin, sadece Trabzon ve çevresindeki yakın illere değil, bölgenin tamamında yaşayan herkese sağlık hizmeti sunduğunu belirtti.

Farabi Hastanesi Acil Servisinin yörede acil tedaviyle ilgili gerekli tüm donanıma sahip tek merkez olduğunu ifade eden Özlü, ”Tüm gerekli donanımın yanı sıra KTÜ Tıp Fakültesi bünyesinde Acil Tıp Ana Bilim Dalımız da var. Bölgedeki bir çok acil serviste görev yapan hekimlere Acil Servisimizde eğitim veriliyor. Hem donanım hem de eğitim anlamında bölgede, hatta ülke genelinde çok fazla merkez yok. Bu konuda oldukça şanslıyız” dedi.

Özlü, hastane acilinin tam yeterli ünite olduğunu, ancak yer alanı darlığı sorunu bulunduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

”Bu nedenle yeni bir acil servis yapılması için çalışmalara başlandı. Hasta yoğunluğu yüksek olan hastanemizde Türkiye’nin en büyük acil servisi yapılacak. Projesi hazırlanan binanın inşaatı için ihaleye çıkıldı. Yakında tamamlanacak, bu aşamadan sonrada kısa sürede temeli atılacak. Burası kendi içinde adeta müstakil bir hastane olacak. Acil müdahale alanları, yoğun bakımı ve ameliyathaneleri, yani gerekli her şey, hepsi aynı merkezde yer alacak.”

Başhekim Özlü, bu projenin hayata geçirilmesiyle bölge insanına mekan olarak da daha kaliteli hizmet verilebileceğini kaydetti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir