1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkmenistan’da Türk İnşaatçıların Şovu

türkmenistan aşkabat, türkmenistan aşkabat inşaat firmaları, türkmenistan inşaat, türkmenistan inşaat firmaları, türkmenistanda inşaat, türkmenistanda inşaat firmaları, Türkmenistan'da Türk İnşaatçıların Şovu

Ülkede 2010 yılının da ilk fuarı olan ‘Ashgabad Expo Build’, dün başkent Aşkabat’taki Sergi Köşkünde açıldı. Meridyen Uluslararası Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği fuarın İnşaat Bakanı Jumageldi Bayramov’un yanı sıra pek çok bakan ve iş adamı katıldı.

Fuara katılan 66 şirketin 64’ü inşaat ve yapı malzemeleri üreten Türk şirketlerden oluşuyor. Fuarda mermerden mobilya ve ısıtmaya kadar yüzlerce ürün sergileniyor.

Geçen yıl düzenlenen ’Ashgabad Expo Build’ fuarına Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar, Türk ihraç ürünleri fuarına ise Devlet Bakanı Zafer Çağlayan katılmıştı.

Türk müteahhitlik firmalarının Orta Asya bölgesinde en çok proje üstlendiği ülke olan Türkmenistan, önümüzdeki iki yıl içerisinde inşaat sektörüne büyük yatırım yapmayı planlıyor. Ülkede 2010 ve 2011 yıllarında inşaat sektörüne 23.6 milyar dolar yatırım hedefleniyor. Türk şirketleri bugüne kadar bu ülkede 20 milyar dolara yakın projeyi üstlendi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir