1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tütün Deposunun Yerinde 250 Milyon Dolara Otel Yükseliyor

Tütün Deposunun Yerinde 250 Milyon Dolara Otel Yükseliyor

Mülkiyeti Tanrıverdi Holding’e ait olan ve 2008’de inşaasına başlanan eski tütün deposu binasını yerine yapılacak 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul’un 7 katı denizin altında olacak. Mülkiyeti Tanrıverdi Holding’e ait olan eski tütün deposu binası yerine yapılacak otelin inşasının 2012 yılında tamamlanması bekleniyor. Otelin 250 milyon dolar yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu vurgulayan Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, bu yatırımla birlikte turizm sektörüne merhaba dediklerini söyledi. Avustralya, Çin, Fiji, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Malezya, Oman, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde toplam 28 bin yatağa sahip olan Shangri-La’nın İstanbul’daki oteli 200 odalı olacak.

Denizin altına inecek
Otelin konumu dolayısıyla yukarıya doğru genişleme imkanları bulunmadığını, denizin altındaki otel örneğini bir ülkede görerek benzer bir modeli burada gerçekleştirmeye karar verdiklerini vurgulayan Tanrıverdi, “250 milyon dolar yatırım öngörüyoruz ancak geçebilir de. Biz binayı 8-10 yıl önce satın almıştık. En kısa zamanda yine Shangri-La ile Samsun’a bir turizm yatırımı planlıyoruz. Beşiktaş’taki bu oteli biz yapacağız, 30 yıllığına Shangri-La’ya kiralayacağız” diye konuştu.

6 yıldır görüşüyoruz
Shangri-La Grubunu Türkiye’ye getirmenin önemli bir hayalleri olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, “6 yıldır biz bu aile ile görüşüyoruz. Türkiye’ye gelmiyorlardı, hep riskli bölge olarak görüyorlardı. 6 yılda ikna ettik. Önlerinde Türkiye ile ilgili belki 100 tane dosya vardı, bunların içinden bizi seçtiler. Onlar Tanrıverdi ailesini sevdi, biz de onları sevdik. Bu otel için de bizimle çok kişi görüştü ama biz Shangri-La’yı tercih ettik” diye konuştu. Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean, Shangri-La’ nın halihazırda dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, “Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel daha açılacak. Bunlardan dördü Avrupa’ da olacak. İstanbul da bunlardan biri. Bunun yanı sıra Paris, Viyana ve Londra’ da oteller açacağız” dedi.

Dolmabahçe’den sonra ikinci yüksek bina olacak
250 milyon dolar yatırım büyüklüğüne sahip otel, 7 katı denizin altında olmak üzere 14 katı bulunuyor. Mülkiyet Tanrıverdi Holding’e ait olan 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı’ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde, 27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’a 7 Yıldızlı Otel

Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008 yılında inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılacak 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul, 2012 yılı Nisan ayında açılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir