1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Üçte İki Ağaoğlu’nun, Geriye Kalanı Emlak Konut’un

Ağaoğlu’nun Batı Ataşehir’de inşa ettiği My World projesinin içinde yer alan My Office’deki 63 dükkân ve ofisin satışı için 20 Nisan’da düzenlenen ihalede 15 bağımsız bölüm için sadece 15 milyon 296 bin TL’lik teklif gelmişti. Oysa ki projenin tahmini bedeli 158 milyon 725 bin TL olarak açıklanmıştı.

İhalenin ardından açıklama yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, sonucu, böyle bir projenin ilk defa hasılat paylaşımıyla, üstelik çok kısa sürede gerçekleştirilmesi nedeniyle açıklamış ve ardından da, “ 17 bölüm için özel teklifler olduğunu açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, My World projesindeki My Office etabının satılamayan kısmını arsa sahibi olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile paylaşacaklarını söyledi.

Paylaşımın Emlak Konut GYO’ya yüzde 38.5, Ağaoğlu Grubu’na yüzde 61.5 olarak gerçekleşeceğini açıklayan Ağaoğlu, bu işlemlerin uygulanabilmesi için Emlak Konut GYO’ya 3 Mayıs 2010 Pazartesi günü dilekçe verdiklerini belirtººti.

‘Hisseleri 15 kat değerlendi’
Doğu Ataşehir’de inşa ettikleri Sukent hakkında da konuşan Ağaoğlu, 13 Mayıs’ta lansmanını yapmaya hazırlandıkları projede 1.600 konutu satışa çıkaracaklarını belirtti. Bu projeye biraz da sosyal sorumluluk anlayışıyla yaklaştıklarına dikkat çeken Ali Ağaoğlu, arsa sahibi olan Sukent Kooperatifi ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan sonra gerçekleşen gelişmelerin altını şu sözlerle çizdi:
“Biz sözleşmeyi imzalamadan önce Sukent Kooperatifi’nin hisseleri ortalama 20 bin TL’den zor alıcı buluyordu. Bugünlerde hisseler 300 bin TL’den devrediliyor. Ama satan yok. İnşaat bittiğinde en az 500 bin TL olacak. Sukent’te fiyatımız biraz yüksek. Ama kızımız güzel. Kız güzel olunca fiyatı da yüksek oluyor. Burası Doğu Ataşehir’in son boş parseli. En iyi yeri.”

Ayazma’ya 4 bin konut
Sukent, Ağaoğlu’nun Doğu Ataşehir’de inşa ettiği My Towerland projesinde yer alan etaplardan biri. Projede 56 katlı 180 metre uzunluğunda Anadolu yakasının en uzun ikinci gökdeleni bulunuyor. Ayrıca, yine kat sayısı 29 ile 32 arasında değişen 9 kule de proje içinde yer alıyor.

Öte yandan Ayazma’daki planlarına dikkat çeken Ağaoğlu, yaklaşık 4 bin konutluk proje için ruhsat aşamasında olduklarını belirterek, “Haziran ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada metrekare fiyatlarını 2 bin TL civarı olarak belirledik.

‘MİLAS’I GEREKİRSE ARAPLARA PAZARLARIZ’
Ali Ağaoğlu’nun Muğla Milas’ta Net Holding’ten satın aldığı 11 milyon metrekare arazide gerçekleştireceği projenin ayrıntıları merak konusu. Buraya 3 milyon metrekarelik büyüklükte Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden birini inşa etmeyi planladıklarını bildiren Ağaoğlu, projede beş otel ve iki golf sahasının yer alacağını söyledi. Piyasanın hedef kitlesi olarak Avrupa pazarı kadar doğuyu da gösteren Ağaoğlu, “Avrupa pazarı şu anda durmuş durumda. Kendilerine gelmeleri iki-üç yıl sürer. Biz de projeyi biraz değiştirip Arap ve Körfez ülkelerine pazarlayabiliriz. Bu konuda Araplardan çok sayıda teklif alıyoruz. Para onlarda, likitide onlarda. Sonuçta burası Türkiye’nin kıyı şehrindeki sorunsuz tek tapu olan en geniş arazi. Bu kızımız da güzel. Parası olan, iyi talip bulunur.”

‘MİLAS’TA GÜNDE 15-20 DOMUZ AVLIYORUM’
Ali Ağaoğlu, Milas’taki 11 milyon metrekarelik arazide ağaçlandırma çalışmaları için şimdiye kadar 100 milyon dolar harcadıklarını bildirdi. Arazide 220 bin palmiye sayısına ulaştıklarını bildiren Ağaoğlu’nun tek derdi ise bugünlerde avladığı domuzlar. Ağaoğlu, bu konuda şunları söyledi:

“İnşaat başlamadığı için arazinin her tarafında yaban domuzları var. Fırsat buldukça haftasonları Milas’a gidip sürek avına çıkıyorum. Ortalama olarak ava çıktığım günlerde günde en az 15-20 tane domuz vuruyorum.”

Türkiye’yi kimyasallardaki Ar-Ge merkezi olarak seçti
Yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren İsviçreli Sika Grubu, 20 yıldır bulunduğu Türkiye’yi çimento katkıları konusunda Ar-Ge merkezi yaptığını açıkladı.

Sika Türkiye Genel Müdürü ve aynı zamanda Orta Asya ve Hazar Bölgesi Müdürü Bora Yıldırım, basın toplantısında, Sika’nın faaliyet gösterdiği beton ve çimento katkılarında Türkiye’yi Ar-Ge merkezi yaptığını, Türkiye ile birlikte 25 ülkeye servis vereceklerini kaydetti.
Ar-Ge hizmetinin Türkiye’den yapılacağını bildiren Yıldırım, İsviçre’nin Türkiye’yi Ar-Ge merkezi yaparak Türkiye’deki çalışanların bilgi birikimine güvendiğini gösterdiğini ifade etti. Haziran ayında bu konuyla ilgili işlem ve yatırımın tamamlanacağını ve servis vermeye başlayacaklarını bildiren Yıldırım, toplamda 16 kişilik bir ekip ile çalışacaklarını söyledi.

Yurtdışından kimse alınmayacak
Bu oluşum için yurtdışından herhangi bir katılım almayacaklarını da belirten Yıldırım, şunları kaydetti: “Sika Türkiye olarak bize verilen fırsatı, tamamen Türk çalışanların olduğu bir ekiple değerlendireceğiz. Bizim Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde çalışmalarını sürdürdüğümüz ürünleri her ülke kendi üretim merkezinde üretecek. Yani Ar-Ge Türkiye’den, üretim ise lokasyonun olduğu ülkede yapılacak. Sika Türkiye olarak şu anda yaklaşık yüzde 15 civarında bir ihracatımız var. Ama çimento katkıları ile ilgili üretimimiz yeni başlıyor. Burası Ar-Ge merkezi olduktan sonra çimento katkılarıyla ilgili ihracat zaman içerisinde gelişecek.”

Sika’nın hem fiziki koşullara hem de insana yatırım yaptığını belirten Yıldırım, Sika’nın Türkiye için yaklaşık 20 milyon euro yatırım yaptığını bildirdi.

100. YIL İÇİN AR-GE YARIŞMASI
1910 yılında İsviçre’de kurulan Sika, yapı ve endüstri bölümü olmak üzere iki ana alanda faaliyet gösteriyor. Bugün 60’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye’deki Ar-Ge’ci projelerinden biri, üniversite öğrencileri arasında başlatılan proje yarışması olan ‘Wın a Trip.’ 100. yıl etkinlikleri çreçevesinde geliştirilen organizasyon yıl boyu sürecek. Seçilen altı etkileyici proje içinde kazanan isim, ‘Yeni Gotthard Tünelinde Şantiye Deneyimi’ yaşatmak üzere ödüllendirilecek.

Alemdağ’a 173 konut geliyor
Emlak Konut GYO, İstanbul Alemdağ’da yaptıracağı 1.173 konut için geçtiğimiz günlerde ihaleye gideceğini açıklamıştı.
Konuyla ilgili teklifleri alan Emlak Konut GYO, yaptığı açıklamada, 5 şirketin katıldığı ihalede, Mesa – Siyah Kalem ortaklığının 119 milyon 498 bin 161 TL ile en yüksek teklifi veren isim olduğunu dile getirdi. İhale teklifleriyle ilgili sonuç, gelecek günlerde açıklanacak.

En yüksek teklif 119 milyon
Mesa – Siyah, 119 milyon 498 bin TL?ile birinci isim olurken, Teknik Yapı Teknik Yapılar – Emay İnşaat İş Ortaklığı ikinci isim oldu. Teklif edilen miktar 107 milyon 819 bin 676 TL olarak kayıtlara girdi. İhalenin en yüksek üçüncü teklifini veren isim ise yine bir ortaklık oldu.
YDA İnşaat-Doruk Pro. İnşaat Ortaklığı’nın teklifi 98 milyon 933 bin 922 TL olurken, Kalyon İnşaat 103 milyon 827 bin 280 TL, Depar İnş.-Or-na İnşaat -Uytaş Uluslararası Yapı İş ortaklığı ise 93 milyon 610 bin 67 TL’lik teklif verdiler.

GÜNÜN PROJESİ
Ataşehir’de hemen teslim arayanlar için

Vizon İnşaat’ın Ataşehir’in yeni yaşam merkezlerinden biri olan Küçükbakkalköy’de inşa ettiği Hisar Evleri, hemen teslim özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken bir proje. 4 bin 360 metrekare arsa üzerinde, 10 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje, 7 ve 8 katlı 5 blokta 78 konuttan oluşuyor. Projede, alanları 103 ile 270 metrekare arasında değişen 3+1 konutlar yer alıyor.

Fiyatlar ise 285 bin TL’den başlayarak 420 bin TL’ye kadar çıkıyor. Firmanın kendi bünyesinde vadelendirme yapmadığı projede mimimum 70 bin TL peşinatla Yapı Kredi’den 120 aya kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

İnşaatına Haziran 2008 tarihinde başlanan projede 1.400 metrekarelik iddialı bir kapalı otopark bulunuyor. Açık yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, çocuk parkı, bahçe oturma grupları, yürüyüş alanları, görüntülü intercom sistemi, yangın uyarı sistemi, 15’er tonluk su depoları, jeneratör sistemi ve 24 saat güvenlik diğer önemli özelliklerden.

NEDEN CAZİP?
– Lokasyonda yüksek binalar ön plana çıkacak. Projede 7-8 katlı binalar olması, az katlı sevenler için ideal.
– Hemen teslim olduğu göz önüne alınırsa, metrekare bazında fiyatı normal koşullarda.
– Yeşil alanı bol. Projenin alanının yüzde 75’i yeşil alan olarak ayrıldı.

Toskana Vadisi’ne bahar panayırla geldi
Toskana Vadisi baharın gelişini 9 Mayıs Pazar günü ‘Bahar Panayırı’ ile karşılıyor. Kurulacak standlarda tasarımcıların özel ürünlerinin yer alacağı panayırda, çocuklar için de birbirinden eğlenceli etkinlikler planlandı. Toskana Pazarı’nda panayırda alışveriş yapılırken elde edilecek gelirin bir kısmı Minik Kalplerle El Ele Derneği – MİKADER’e bağışlanacak.

Organik gıdalar da pazar yerinde olacak
Pazarda açılacak olan standlar arasında A&B Design, Afra, Aida Pekin, OrganicEra, Galata House Homemade, Tostsop ve Vinkara isimleri de bulunacak. Mısırcı, macuncu, simitçi ve pamuk sekerci gibi geleneksel satıcıların gün boyu bulunacağı Toskana Vadisi’nin Bahar Panayırı’nda organik yiyeceklerin de standlarda yer alacak. Bu arada Luxus, Esporto Dans Grubu ve Tıpatıp Show’dan da renkli etkinlikler olacak.

‘Her Keseye Mortgage’
ING Bank bu hafta, tanıtacağı ‘Her Keseye Mortgage’ ürünüyle iddialı. Geliştirilen bu ürünle müşteriler uzun vadeli bir konut kredisindeki taksit tutarını, çok daha kısa vadeli bir kredi anlaşması ile ödeyebilme imkanın

EMLAK – TEBERNÜŞ KİREÇCİ

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dev Konut Projesinde Şok Gelişme: Tulip Turkuaz Feshedildi

Emlak Konut GYO'nun, dün Tulip Turkuaz projesinin sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etmesinin ardından proje sahibi Hollandalı şirketten bugün açıklama geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir