1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ufuk Üniversitesi Arazisini Pasifik Aldı, TOKİ’ye 32 Milyon Lira Gitti

Ufuk Üniversitesi Arazisini Pasifik Aldı, TOKİ’ye 32 Milyon Lira Gitti

Ufuk Üniversite’nin Ankara-Armada Alışveriş Merkezi’nin karşısında bulunan arazisinin satış ihalesini organize eden TOKİ, ihale sonucunda 106.2 milyon liraya ulaşan satış gelirinden yaklaşık 32 milyon lira pay aldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Biz işte böyle para kazanıyoruz. Para kazanmak için her türlü fırsatı değerlendiriyoruz. Vatandaş, güvendiği için arsa satışı için de bize geliyor. Biz de organizasyonu yapıyoruz. Kayabaşı’nda da vatandaşların arsasını birleştirip sattık. Bu şekilde kazandığımız paralarla yoksul konutlarını finanse ediyoruz” dedi.

25 bin metrekare
TOKİ, Ufuk Üniversitesi’nin, Ankara’nın merkezinde, Armada’nın karşısında bulunan 25 bin 195 metrekarelik arsasını gelir paylaşım yöntemiyle satılması için 18 Ocak’ta ihale yaptı. İhaleye 6 firma katılırken, ihalede 2’nci en yüksek teklifi Pasifik Gayrimenkul Taahhüt İnşaat Makina Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş verdi. Toplam 200 milyon 730 bin liralık satış geliri üzerinden 60 milyon 219 bin lira arsa payı ve hasılatın 200.7 milyon liranın üzerine çıkması halinde yüzde 31 hasılat payı önerdi. TOKİ Başkanı Bayraktar, daha sonra yapılan pazarlık görüşmelerinde, Pasifik Gayrimenkul’ün toplam proje tutarını 354 milyon liraya çıkardığını, bunun 106.2 milyon lirasının arsa bedeli olduğunu söyledi. Şirket ayrıca, hasılat tutarının 354 milyon liranın üzerine çıkması durumunda, bu tutardan yüzde 31 pay ödeyecek.

Gelir artabilir
Ufuk Üniversitesi ile yapılan anlaşma uyarınca, arsa bedeli olarak belirlenen 106.2 milyon liranın yüzde 30’unu TOKİ alıyor. Daha sonra hasılatın 354 milyon liranın üzerine çıkması halinde şirketin vereceği yüzde 31’lik hasılat payının da yüzde 30’u TOKİ’ye gelecek. Böylece TOKİ, üniversitenin arsasının satış ihalesine yaptığı aracılıktan dolayı ilk aşamada yaklaşık 32 milyon lira alacak. Bu gelir, projenin satışının tamamlanması ile daha da artabilecek. TOKİ Başkanı Bayraktar, daha önce İstanbul’da, İspartakule konutlarının olduğu arazide de Emlak Konut aracılığıyla aynı yöntemin uygulandığını belirtti.

Metrekaresi 4 bin liradan başlıyor
TOKİ, Ufuk Üniversitesi’nin Armada’nın karşısındaki 25 bin 195 metrekarelik arsasının metrekaresini 4 bin 215 liradan sattı. Kamu İhale Kurumu (KİK) da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) Armada’nın bitişiğinde bulunan arazisini, yine metrekaresi 2 bin liradan satın aldı. Edinilen bilgiye göre, TİGEM, Armada’nın bitişiğinde bulunan 4 bin 500 metrekarenin üzerindeki arsasının KİK’e satışını ocak ayında tamamladı. TİGEM, satış bedeli olarak 18.4 milyon lira alırken, arsanın devri de ocak ayında gerçekleştirildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir