1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Uluslararası Beton Tasarım Yarışması için Atölye Çalışması Başlıyor

Uluslararası Beton Tasarım Yarışması için Atölye Çalışması Başlıyor

Belçika, Almanya, İrlanda, Hollanda ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttükleri ve Türkiye organizasyonun Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından gerçekleştirileceği 4. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması’nın atölye çalışması, 4- 5 Şubat’ta yapılıyor.

4–5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek atölye çalışmasına birçok değerli akademisyen ve konuşmacı katılıyor, yarışmanın bu yılki teması olan “MONOLITHIC”e akademisyenler rehberliğinde ışık tutacak olan atölye çalışması, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

Mimarlık, mühendislik, tasarım ve ilgili disiplinlerden tüm öğrencilere açık olan Uluslararası Beton Tasarım Yarışması Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, İrlanda, İspanya, Portekiz, İngiltere, Norveç ve İsveç tarafından destekleniyor. Bu kapsamlı yarışın organizasyonunu ülkemizde Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) üstleniyor.

2002 yılından beri TÇMB’nin ülkemizi temsil ettiği 4. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması, Mimar Valerio Olgiati (İsviçre) küratörlüğünde ve TÇMB koordinatörlüğünde “MONOLITHIC” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Üniversite öğrencilerinin yarışmaya olan ilgileri doğrultusunda, 4. yarışmanın teması olan “MONOLITHIC” konusunu üniversite öğretim görevlileri eşliğinde irdelemek üzere 4–5 Şubat 2010 tarihlerinde bir atölye çalışması organize ediliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan çalışmaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Deniz Güner başkanlık edecek. Atölye Çalışması’na katılacak diğer öğretim görevlileri ise Sinan Omacan (İTÜ), Hakkı Yırtıcı (Kültür Üni.), Ayşegül Kuruç (MSÜ), Ayşen Ciravoğlu (YTÜ), Burak Altınışık (Bahçeşehir Üni.) şeklinde sıralanıyor.

4. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması atölye çalışmasına katılmak isteyen öğrencilerin isim, soyisim ve okul isimlerini handank@tcma.org.tr adresine en geç 27 Ocak 2010 tarihine kadar bildirmeleri gerekiyor.

Öğrenciler ‘çok yönlü keşfe’ çıkıyor…

Bu yılki konusu “Monolithic” – exploring versatility’ (“Yekpare” – çok yönlülük keşfi) olarak belirlenen 4. Beton Tasarım Yarışması’na başvurular birey olarak ya da takım halinde yapılabilecek. Takımlar, farklı disiplinlerden gelen öğrencilerden oluşabilecek.

2009–2010 akademik yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan 4. Beton Tasarım Yarışması’na katılacak öğrencilerin projelerini en geç 14 Mayıs 2010 tarihinde, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’ne kargoyla göndermeleri gerekiyor.

Yarışmayı kazananlar, İstanbul’da 6 günlük uluslararası bir master programına katılma hakkı elde edecekler. Master Class programı 20 – 27 Ağustos 2010 tarihleri arasında Türkiye’nin evsahipliğinde, İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bu programa her katılımcı ülkeden en fazla üç ekip davet edilecek. Türkiye’den yarışmaya davet edilmeye hak kazananların yol, konaklama ve program maliyetleri, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından organize ve finanse edilecek. Ayrıca her katılımcı ülkede, en fazla 4.000 Euro tutarındaki toplam para ödülü, kazanan üç proje arasında paylaştırılacak. Bu ödüllerin yanı sıra ilk üç arasına giren ve mansiyon ödülü kazanan tüm projeler, yarışmanın genel yayımı ile Master Class’tan sonra yayımlanacak temanın bir parçası olacak ve Beton Tasarım Kitabı’nda yer alacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bingöl’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir