1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ünlü Mimar Hakan KIRAN Devletten Destek Bekliyor

hakan kıran, hakan kıran mimarlık, mimar hakan kıran, emlak fuarı, avrupanın en büyük emlak fuarı, uluslararası emlak fuarı, türk mimarlık şirketi, dünyanın çapında önemi olan mimarlık örnekleri, mimarlık örnekleri, , Ünlü Mimar Hakan KIRAN Devletten Destek Bekliyor

CANNES – Dünyanın sayılı Avrupa’nın en büyük emlak fuarı olan ve Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MİPİM Uluslararası Emlak Fuarı’na katılan Türkiye’nin tanınmış mimarlarından Hakan Kıran, ”Türkiye’de dünya çapında iş yapacak mimar, mühendis ve inşaat şirketleri var. Ama yurt dışında iş yapabilmemiz için birlikte hareket etmemiz ve devlet desteği gerekli” dedi.

Fuara katılan tek Türk mimarlık şirketi olduğunu söyleyen Kıran, dünya çapında önemi olan mimarlık örneklerinin Türkiye’de yer aldığına işaret etti.

”Türkiye’nin, özellikle de İstanbul’un yatırım cazibesi çok yüksek. Bu tür fuarlar, hem dünyadaki gelişmeleri görmek hem de kendi potansiyelinizin dünyaya gösterilmesi açısından çok önemli. Türkiye’de dünya çapında iş yapacak mimar, mühendis ve inşaat şirketleri var. ‘ama yurt dışında iş yapabilmemiz için birlikte hareket etmemiz ve devlet desteği gerekli. Burada Türk mimarlığı adına bulunuyoruz. Uluslararası düzeyde iş yapabilmek üzere kimliğimizi geliştirmeye istiyoruz.

Üçüncü değil, üç geçişli köprü
Paris’te bir ofis açtık. Dünyaya açılmak istiyoruz, ama bu ancak devlet desteği ile mümkün oluyor. Fransız mimarlar devlet tarafından destekleniyor. Yurtdışında büyük yatırım fırsatı yakalayan firmalar, mimarları, mühendisleri ile birlikte hareket ediyor. Türkiye’de bu birliktelik yok. Herkes sadece kendisi için iş almaya çalışıyor. Ülke anlamında birlikte ve güçlü değiliz.”

FUARIN EN İLGİ GÖREN PROJESİ
Dünyanın sayılı emlak fuarlarından olan MİPİM’de, en fazla ilgi gören projelerden biri de 30 Koreli firmanın bir araya geldiği Yongsan IBD’nin sunduğu dev kent projesi. Toplam 28 milyar dolarlık yatırım tutarı olan projenin 2016’da tamamlanması planlanıyor. Han Nehri kenarına kurulan projede yer alan binaların konumlanması, yüksekliği, büyüklükleri ve şekilleri dikkati çekiyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mersin 4. Yapı ve Emlak Fuarı

Mersin 4. Yapı ve Emlak Fuarı 22-25 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir