1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Uygun Yalıtım ‘Enerji Evi’ ile Belirlenecek

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, enerji tasarrufu konusunda bina yalıtımının büyük önem taşıdığını söyledi.

Termal kameradan da faydalanarak, uygun bina yalıtımı konusunda ”enerji evi” adında bir projelerinin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Buyruk, ”Projeyi rektörlüğümüze, araştırma fonumuza sunduk. Ve destek alınması onaylandı. Ve bu yıl içinde çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Enerji Evi, Uygun Yalıtım ile Enerji Evi

Proje kapsamında 2 tane küçük 10’ar metre karelik odacık yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Buyruk, ”Ve bu odaların dış duvarlarını her birini farklı malzemeyle döşeyerek ve bir taraf duvarı da yalıtım malzemesinin kalınlığını değiştirerek yüzeysel sıcaklıklar, ara sıcaklıkların da ölçümünü yaparak doğru yalıtım kalınlığını Sivas için uygulamalı olarak tespit etmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Bunun aynı zamanda sayısal ve matematiksel olarak da modellemesini yapıp ikisinin karşılaştırmasını yaparak daha sağlıklı bir sonuç bulmayı arzu ettiklerini bildiren Prof. Dr. Buyruk, ”En azından yalıtım yapılırken vatandaşımızın aklında, ‘ben 5 santimetre mi, 10 santimetre mi yalıtım yapmalıyım, bunun yoğunluğu ne olmalıdır?’ şeklinde tereddütlerin olmaması açısından böyle bir çalışmaya soyunduk” diye konuştu.

Bu çalışmanın yüksek lisans çalışması olarak devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Buyruk, şöyle konuştu:

”Bu evimizin çatısına da bir güneş pili yerleştirerek bu odacıklardaki aydınlatmayı da güneşten aldığımız enerjiyle sağlamayı planlamaktayız. İnşallah tamamladıktan sonra liseden, ortaokuldan öğrencilerimizi getirip burada onlara tanıtım günleri düzenlemeyi planlıyoruz. Veya vatandaşlarımızdan merak edenler olduğu takdirde tesisimizi onlarla paylaşmayı, doğru yönlendirme adına onlara tavsiyelerde bulunmayı arzu etmekteyiz.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir