1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Varyap: Seyrantepe Stadı Galatasaraylıların Duasıyla Ekime Yetişecek

alisamiyen spor kompleksi, galatasaray spor kompleksi, seyrantepe inşaat, seyrantepe ihalesi, seyrantepe galatasaray stadyum, seyrantepe ali sami yen stadı, seyrantepe ali samiyen, seyrantepe galatasaray stadyum, seyrantepe ihalesi iptal edildi haber, toki seyrantepe spor kompleksi, seyrantepe ihale sonucu, Varyap: Seyrantepe Stadı Galatasaraylıların Duasıyla Ekime Yetişecek

Yılan hikayesine dönen Galatasaray’ın Seyrantepe’deki stadyum inşaatını devralan Varyap’ın sahibi Süleyman Varlıbaş, “En büyük destekçimiz Galatasaray taraftarı. Onların duasıyla inşaat sorunsuz ilerliyor, her işimiz rast gidiyor. Stadyumun çatısını 1 ay sonra göreceksiniz” dedi. Varyap, Türkiye, Türkmenistan, Abu Dabi’den de stadyum teklifleri almaya başlamış.

GALATASARAY taraftarlarının heyecanla beklediği Seyrantepe stadyumunda, inşaatın yüzde 70’i tamamlandı. En geç 1 ay içinde çatı montajıyla stadyumun siluetinin tamamen ortaya çıkacağı müjdesini veren Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “En büyük destekçimiz Galatasaray taraftarı. Galatasaraylıların duasıyla inşaat çalışmaları sorunsuz ilerliyor, her işimiz rast gidiyor. Onların duası diğer işlerimizin de rast gitmesine neden oluyor” dedi. Daha önce Trabzonspor yönetiminde de bulunan Süleyman Varlıbaş, “Trabzonspor taraftarları, Galatasaray’ın stadyumunu sizin yapmanıza tepki gösteriyor mu” sorumuza şu yanıtı verdi: “Hiç olumsuz tepki yok. Projeyi beğeniyorlar. Hatta ‘Bize de onun kadar iyi bir stadyum yapın’ diyorlar.”

1.500 kişi çalışıyor
Türkiye’nin en büyük yeşil bina konseptine sahip Ataşehir’deki Meridian projesi ve Avrupa’nın en büyüğü olacak İstanbul Adliye Sarayı’nın inşasını da yürüten Varyap İnşaat, TOKİ’nin ihale ettiği Seyrantepe projesini ekim ayına yetiştirmeyi planlıyor. 1.500 kişiyle, normalin 3 katı hızla inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirten Süleyman Varlıbaş, “Bir kişinin 3 günde yapacağı işi, 3 kişi ile bir günde tamamlıyoruz. Normalde 3 yılda tamamlanacak projeyi biz 1 yıla sığdırıyoruz. Örneğin beton dökülürken 24 saat çalışılıyor. Alt yüklenici firmaların yaptığı işler getirilip Seyrantepe’de monte ediliyor. Projenin yüzde 70’i tamamlandı. Devraldığımızda yüzde 24’ü tamamlanmıştı” dedi.

TOKİ’de paramız kalmaz
TOKİ bir kamu kurumu olduğu için Seyrantepe projesine bir devlet işi olarak baktıklarını vurgulayan Varlıbaş, alacağı paranın ikinci planda olduğunu, işi bir prestij projesi olarak gördüğünü söyledi. Varlıbaş, “Buradan zarar etmeden çıkacağımızı düşünüyoruz. Sonuçta biz taahhüt ettiğimiz işi yapıyoruz. Arkasında devlet var. TOKİ’de paramız kalmaz. Bundan sonraki stadyum projelerinden para kazanacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yurtdışından teklif
Avrupa’da bile eşi benzeri olmayan, çok dikkat çeken bir proje yürüttüklerini belirten Varlıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başka projelerin önünü açacak. Türkiye’den ve yurtdışından stad teklif alıyoruz. Abu Dabi ve Türkmenistan’dan teklif aldık. Değerlendireceğiz. Bizim hedefimiz 2011 yılında yurtdışında da projeler yapmaktı. Futbol dünyasında bu stad bir referans noktası olacak. Ayrıca Katar, BAE, Suudi Arabistan, Umman, Libya ve Rusya’dan gelen teklifler var. Değerlendireceğiz.”

2 milyar TL portföye ulaştı GYO olup halka açılacak
PORTFÖY büyüklüklerinin 2 milyar TL’ye ulaştığını ve bu yıl yüzde 20 büyüme beklediklerini belirten Erdinç Varlıbaş, “Gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurma çalışmalarımız var. 2010 yılında tamamlayacağız ve piyasa şartalarına göre hareket ederek, takip eden yıllarda halka açılıma planımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Karadeniz’in doğasına vurgunum oraya HES yapmam
TRABZONLU olduğu için Karadeniz’de HES yapmak için pekçok işbirliği teklifi aldıklarını söyleyen Süleyman Varlıbaş, “Orada hiçbir enerji projesine girmem. O bölgenin doğasının tahrip olasını istemem. Karadeniz’in doğasına vurgunum. Babam yurtdışındayken Karadeniz doğasını gösteren bir videoyu sabahtan akşama kadar izlerdi. Oraya âşık. Asla doğasına zarar verecek bir işe girmeyiz. Hele de Meridian gibi çevreci bir konut projesinden sonra” dedi.

Enerji ve turizme giriyor
VARYAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, 35’inci yılı kutladıkları 2010’da pekçok projenin açılışını yapacaklarını belirterek şunları söyledi: “Mayısta Trabzon’da alışveriş merkezi, ekimde Galatasaray’ın stadyumunu ve aralıkta da İstanbul Adliye Sarayı’nı açacağız. 1 milyon metrekareyi aşan devam eden projeler arasında Ankara’daki Danıştay binası, Tekirdağ Cezaevi de var. Gayrimenkuldeki tecrübelerimizi bundan sonra başka alanlara da taşıyacağız. Batı Ataşehir’deki Varyap Meridian projesinde bir otel var. Afyon ve Bodrum’da da otel projelerimiz bulunuyor. Ayrıca enerji sektörüne de giriyoruz. Rüzgar enerjisinde 2 lisans başvurumuz var. Jeotermal ve HES’te de 2011’de atılımlarımız olacak. “

Tribünler çok dik Cimbom burada asla maç kaybetmez
PROJEYİ devraldıktan sonra bazı düzeltme ve iyileştirmeler yaptıklarını belirten Varyap İnşaat Genel Müdürü ve Süleyman Varlıbaş’ın oğlu Erdinç Varlıbaş ise “Öncelikle tribünleri çok dik yaptık. Böylece taraftar sahaya çok fazla hakim olacak. Cim Bom’un burada maç kaybetmesi çok zor. Biz bu projeyi devraldıktan sonra dünyada önde gelen bütün stadları gezdik. Bu hepsinden daha üstün bir stadyum. Taraftarın beklediğine değecek” dedi.

İşçilerin özverisi yüreğimi sızlatıyor
SEYRANTEPE stadının inşaatında çalışan işçilerin de büyük bir özveri ve gayretle çalıştığına değinen Süleyman Varlıbaş, “Her türlü uluslararası inşaat normlarına riayet eden bir firmayız. Fakat inşaat zor iş. Yüksek risk altında çalışan işçilerin özverisini gördükçe yüreğim sızlıyor. Soğuk havalarda dışarıda ekmek mücadelesi veriyorlar. Onların her hakkını gözetiyoruz” dedi.

Açılır kapanır tavan büyük maliyet getirir dünyada tercih eden yok
BAŞLANGIÇ projesinde tavanın açılır-kapanır olarak planlandığını hatırlatan Süleyman Varlıbaş, şu açıklamayı getirdi: “Bizim devraldığımız anlaşmada açılır-kapanır tavan uygulaması yok. Dünyada da bu tür tavanların işletme maliyeti yüksek ve çimlere zarar veriyor. Pek tercih edilmiyor. Bin tonun üzerindeki ağırlığa sahip tavan, kulüpler için ağır bir yük. Bunun hem yapımı hem de kullanılması büyük maliyet. Futbolun doğası da zaten açık havada oynanması. Ama kulüp isterse bu tavanı daha sonra yaptırabilir. Ona imkan tanıyan bir proje yapıyoruz.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir