1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yalova’da 1. Ulaşım Çalıştayı Yapıldı

Geniş kapsamlı çalıştayda; Yalova’nın genel ulaşım sorunları, fırsatları ve dezavantajlarının neler olduğu üniversitelerden gelen uzmanlarca anlatıldı görüş alışverişinde bulunuldu.

Üç oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda söz alan Yalova Valisi Yusuf Erbay, çalıştayın hayırlı olmasını diliyerek, bu konuda çalışmalar yapılırken daha önceden hazırlanmış olan stratejik planın göz ardı edilmemesini ve yalnızca merkezin değil ilçelerin de bu planlamalara dahil edilmesini önerdi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, ulaşım çalıştayının kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilecek bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Yalova’nın en önemli sorunlarının başında ulaşım sorunu gelmektedir. Ulaşım Çalıştayı, ileriye dönük bir projedir ve ulaşım sorununu kökten çözecek çalışmaların alt yapısını oluşturmaktadır.” dedi.

1. Ulaşım Çalıştayı’na katılan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Şehir ve Bölge Plancısı, Yaya ve Bisiklet Ulaşım Uzmanı Dr. Kevser Üstündağ, Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Gökhan Menteş, Şehir ve Bölge Plancısı Gökhan Ünal, Ulaşım Mühendisi Cemal Yıldız, Şehir ve Bölge Plancısı, Ulaşım Uzmanı Murat Kaya ulaşım konusunda görüşlerini sundu.

Çalıştayda sunum yapan uzmanlar olayı yalnızca trafik açısından değil, Yalova’nın planlı gelişmesi açısından da ele aldıklarını dile getirdi. Uzmanlar, bu doğrultada elde bulunan verilerin analizini gerçekleştirip vizyon ve misyon belirleyip geleceğe yönelik tahminler yapacaklarını, neler yapılması gerektiğine yönelik bir rapor hazırlayacaklarını kaydetti. Bütün bunları yaparken çevre illerin ve Yalova ilçelerinin mevcut durumlarıyla stratejik planlarını da asla göz ardı etmeyeceklerini sözlerine ekleyen uzmanlar, sunumlarının ardından 3. oturumda katılımcılar ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. (CİHAN)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir