1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yapı Fuarı’nın Sinerjisi, Ulusal Sektörden Uluslararası Arenaya Taşınıyor

Yapı Fuarı'nın Sinerjisi, Ulusal Sektörden Uluslararası Arenaya Taşınıyor

Türkiye, Karadeniz ülkeleri, Orta Doğu ve Asya’da inşaat sektörüne ilgi duyan herkesin buluşma noktası olan, bölgenin en büyük yapı buluşması YAPI/TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı’nın sinerjisi, ulusal sektörden uluslararası arenaya taşınıyor. Bu sene 33’üncüsü düzenlenen YAPI Fuarı’nın yabancı katılım ve ziyaretçi potansiyeli, fuar kapsamında ve ona paralel olarak düzenlenen Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) İşbirliği Alım Heyetleri Programı ve Stop4Business İş Geliştirme Platformu gibi etkinlikler ile de güçleniyor.

Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı, inşaat sektörünün yabancı temsilcileri tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Yurtdışı ziyaretçi organizasyonu ile Irak, Suriye, Ürdün ve Lübnan’dan 600 kişilik bir heyetin ziyaret ettiği ve 11 ülkeden 52 yabancı firmanın 65 farklı stand ile ürün ve hizmetlerini tanıttığı YAPI Fuarı’nın 2010 ayağı, henüz ilk günden uluslararası bir sektör buluşması çehresi kazandı.

YAPI/TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı, bir bölümü Musul, Erbil, Kerkük ve Dohuk Ticaret Odaları ile bağlantılı olmak üzere Irak, Suriye, Ürdün ve Lübnan’dan toplamda 600 kişilik bir heyeti ağırlıyor. Söz konusu yabancı ziyaretçiler arasından 42 kişilik Musul Ticaret Odası heyetinin dün giriş yaptığı 2010 YAPI Fuarı’na, bugün de 100 kişilik Suriye heyetinin katılımı bekleniyor.

Yapı Fuarı'nın Sinerjisi, Ulusal Sektörden Uluslararası Arenaya Taşınıyor

YAPI/TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı, sektör ile buluşturduğu uluslararası katılımcılar ile de güçleniyor. Bu sene YAPI Fuarı’nda 52 farklı yabancı firma, 65 stand üzerinden sektör ilgilileri ile buluşuyor. Aralarında, Almanya’dan Belçika ve İspanya’ya, Çin’den Güney Kore ve Kanada’ya uzanan 11 farklı ülkenden firma temsilcilerinin bulunduğu yabancı katılımcılar, duvar ve yer kaplama malzemeleri, kapı ve pencere sistemleri, bitiş profilleri ve bağlantı elemanları ile CAD programları gibi farklı ürün ve hizmetler sunuyorlar.

Uluslararası fuara katılımcı anlamında en çok rağbet gösteren ülke ise yine Çin olarak karşımıza çıkıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nden 25 farklı firma 32 standta Türk yapı sektörü ile buluşuyor.

YAPI Fuarı’nın yabancı ilgilileri elbette bununla da bitmiyor. Yapı Fuarı İstanbul 2010 İş Geliştirme Platformu çerçevesinde 04 Mayıs Salı günü WOW İstanbul Convention Center’da gerçekleştirilen Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) İşbirliği Alım Heyetleri Programı’nda, özellikle Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan 11 farklı ülkenin alım heyetleri ikili görüşmelere başlamıştı.

Fuarla eş zamanlı olarak yürütülen ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın koordinatörlüğünde, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin (OAİB) ise organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Romanya, Singapur, Afganistan, Rusya, Yunanistan, Kuveyt, Sudan, Fas, Malezya, Umman ve Irak’tan temsilciler katıldı. Toplamda 200 kişiyi kapsayan heyette, büyük çoğunluğu Fas ve Sudan’dan gelen inşaat yatırımcıları oluşturdu.

ABİGEM Doğu Marmara ile Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğinde bugün itibariyle (6 Mayıs 2010) startı verilecek olan Avrupa Birliği projesi “Stop4Business” ise, ikili iş görüşmeleri üzerinden uluslararası sahada yeni iş birliklerine ortak, müşteri ve tedarikçi bulunmasını, teknoloji transferi yapılabilmesini sağlamak amacıyla yola çıkacak.

Yine YAPI Fuarı İş Geliştirme Platformu çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “sürdürülebilir yapı” odaklı Stop4Business programına, 100’e yakın firma katılıyor. Söz konusu firmaların üç gün içerisinde 500’e yakın eşleştirme toplantısı yapmaları planlanan “Stop4Business”a en çok rağbet gösteren ülkeler ise Almanya ve İspanya olarak karşımıza çıkıyor. Bu iki ülke haricinde Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Lüksemburg, Meksika, Slovenya ve Hollanda’dan firmaların iştirak ettiği Stop4Business, uluslararası alanda teknolojik ve ticari işbirliği fırsatları sunmayı öngörüyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

2011 Şubat’ta Kapılar Aralanıyor – Kapı Fuarı 10-13 Şubat 2011

5. Uluslararası Ahşap, Çelik, Otomatik, Endüstriyel Kapı ve Yan Sanayi İhtisas Fuarı; 10-13 Şubat 2011 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir