1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ndeki Ciddi değişiklikler

ANKARA – Bayındırlık ve İskan Bakanlığının konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği'ndeki Ciddi değişiklikler

Buna göre, 18 Aralık 2009 tarihli AB Resmi Gazetesi (Official Journal) C serisi 309 numara altında yayımlanan ve AB Komisyonu İşletmeler ve Sanayi Genel Müdürlüğünün Yapı Malzemeleri Direktifi ile ilgili web sitesinde (http://ec.europa.eu/enterprise/newapproach/nando/index.cfm?fuseaction=cpd.hs) yayımlanan listeler esas alınmak üzere, Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) 1 Ocak 2010 tarihine kadar yürürlüğe koyduklarının listesi, çalışmaları henüz TSE tarafından sonuçlandırılmamış olanlar da dahil olarak bu Tebliğin ekinde yayımlanacak.

Tebliğ ile Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Uyumlaştırılmış Standartlar tablosunda da çeşitli ilaveler ve değişiklikler yapıldı.

Buna göre tabloda betonda kullanılan uçucu kül, yapıcı kireçler, alçı levhalar, çelik dökümler, sabit yangın söndürme sistemleri, bina donanımı gibi standartlar yer aldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkmenistan’da Dev İnşaat Hamlesi

Her yıl düzenlenen Yaşlılar Kurultayına katılmak üzere ülkenin kuzey eyaleti Daşoğuz;a gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, şehir merkezinde Türk şirketleri tarafından kurulan 6 ayrı tesisin açılışını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir