1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yasal Afişe Tahammülsüzlük

fener evleri, fener balat evleri, balat evleri, ayvansaray evleri, fener balat ayvansaray evleri, fener mülk sahipleri, balat mülk sahipleri, fener mahallesi, balat mahallesi, fatih fener mahallesi, fatih balat mahallesi, febayder, febayder derneği , Yasal Afişe Tahammülsüzlük

Yasal Afişe Tahammülsüzlük İstanbul’da Fener-Balat-Ayvansaray semtlerinin ‘kentsel dönüşüm’ kapsamına alınmasıyla birlikte mahalle halkının projeye karşı olan mücadelesi bitmiyor. Önce tarihe ve evlerine sahip çıkmak için örgütlenerek, Fener-Balat-Ayvansaray Mülk Sahipleri ve Kiracılarının Haklarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni (FEBAYDER) kuran mahalleli, başkan olarak Hasan Acar’ı seçti. Mücadelelerini artık dernek aracılığıyla yürütmeye başlayan mahalleli, kamuoyunun dikkatini çekmek için birçok kez basın açıklaması yaptı, dernek başkanı ve basın sözcüsü basına kaygılarını dile getirdi. Hatta seslerini duyurabilmek için dernek ile aynı isimde bir site bile kurdular. Ancak bir türlü Fatih Belediyesi’nden bekledikleri yanıtı alamadılar. Bunun üzerine mahalleli ortak bir kararla “Evlerimize Dokunma” yazılı bir afiş hazırladı. Afişi, kendi evinin bulunduğu binaya asma görevini ise dernek başkanı Hasan Acar üstlendi. İddiaya göre, çok geçmeden zabıtalar başkanın evini bastı ve dernek başkanından afişi indirmesini istedi. Başkan afişin yasal olduğunu savundu ancak belediye ve zabıta afişin indirilmesi için kararlıydı.

Bir afişe bir minibüs dolusu zabıta
FEBAYDER Derneği Başkanı Hasan Acar, başından geçen olayı şu sözlerle anlatıyor:
“3 Şubat günü mahalleliyle birlikte hazırladığımız afişi kendi evimin bulunduğu binaya astım. Afiş asıldıktan birkaç saat sonra Fatih Belediyesi bir minibüs dolusu zabıta gönderdi. O gün evde eşim ve çocuğum yalnızdı. Evimin kapısı hışımla yumruklanarak çalındığı için evde uyuyan çocuğum korkarak uyanmış. Eşim kapıyı açtığında karşısında zabıtaları görmüş. Binada asılı duran afişi indirmesini istemişler. Üstelik zabıtalar küfür ve tehditler savurmuş. Bunun üzerine eşim beni aradı. Hemen avukatımızı aradım ve durumu anlattım. Avukat, afişin asılmasında herhangi bir suç unsuru olmadığını söylemesi üzerine eve gittim. Zabıtalara eylemin yasal olduğunu anlattım ancak yine de ısrarla afişin indirilmesini istediler.”

İtfaiye, polis ve zabıtalara baskın
Zabıtaların birkaç gün mahalleyi ablukaya aldığını aktaran Acar, ayın 9’unda zabıtaların bu kez itfaiye ve polis ekibini de yanlarına alarak mahalleyi adeta bastıklarını söyledi. Acar, “Saat 12:30 sırasıydı. Derneğin penceresinden dışarı bakarken itfaiye araçlarını gördüm. Mahallede yangın çıktığını sandım. Ancak dikkatli bakınca itfaiye araçlarının arkasında ayrıca dört minibüs dolusu zabıta ile iki polis aracının da mahalleye girdiğini gördüm. Zabıtalar, ‘afişi indirmek için geldiklerini söyledi.’ Ben de Kaymakamlıktan ve Emniyet Müdürlüğü’nden gerekli izinleri aldığımızı yineledim. Bunun üzerine polisler zabıtalara, ‘izinleri var yapacak bir şey yok’ dedi. Ancak zabıtalar kendilerinden izin alınması gerektiğini, zor kullanmak pahasına afişi indireceklerini söyledi.

Oysa yasal olarak belediyenin özel bir mülke asılan afişi indime yetkisi yok. Bunun üzerine ortam iyice gerilince asayişi sağlamaları için 155’i aradım ve polis istedim. Bu esnada itfaiye merdiveni binaya yükselterek afişi indirdi. Çağırdığım polisler geldiğinde hep birlikte karakola gittik. Tutanak tutuldu. Ancak afişi geri alamadık” diye konuştu.
Acar, zabıtalar ve Fatih Belediyesi hakkında ‘haneye tecavüz’ ve ‘eşine yönelik kaba davranış’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber: Bir Gün Gazetesi / Elçin YILDIRAL

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir