1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yaşamı Hiçe Sayan Bina İskeleleri

Yaşamı Hiçe Sayan Bina İskeleleri

İş güvenliğinin en riskli olduğu alan inşaat sektöründe, kayıt dışı, standartlara uymayan ve mühendislik hatalarıyla dolu bina iskeleleri yaralanmalara, sakatlıklara ve ölümlere davetiye çıkarıyor.

Sektör temsilcileri, 4857 sayılı İş Yasası’ndaki açıkların giderilmesini ve insan yaşamının hiçe sayılmasının önüne geçilmesini istiyor. Bu alanda faaliyet gösteren Akeysan Yapı Elemanları Şirketi, betonarme inşaatlarında kullanılan ahşap iskelelere alternatif olarak ürettiği çelik iskelelerle dikkat çekiyor.

Şirket kurucularından Akın Yenice, İş Kanunu’ndaki eksiklerden kaynaklı merdivenaltı üretim yapan işletmelerin iş güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

Ekonomik krizden kaynaklı zor günler yaşayan inşaat sektöründe, krizin başlangıcından bu yana kayıt dışına yönelim olduğunu, merdivenaltı üretim yapan işletmelerin kalitesiz ve düşük fiyatlı ürünlerinin rekabeti zorlaştırdığını vurgulayan Yenice, maliyetleri düşük tutmak için ucuz olana yönelimin riskine dikkat çekti.

Çökmeler Yaşanıyor
Akeysan Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yenice, sektörün yüzde 50’sinin bina iskelelerini standartlarda ve mühendislik bilgisiyle üretmediğini öne sürdü. Yenice, “Kayıt dışı üretilen iskelelerde başta kalıp döküm esnasında olmak üzere çökmeler yaşandı, ölümle sonuçlananlar oldu. Bu mühendislik hesabı gerektiren bir iş. İskeleler, binanın yapısına göre, ayak araları ve diğer ölçülerle belirlenmeli” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kapanan Şirketlerin Sayısı Artıyor

Türkiye'de Nisan ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 12,18 azalış, kapanan şirket sayısında ise yüzde 14,43 artış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir