1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yayalar ‘Çek Arabanı’ Kampanyası Başlattı

Park halindeki otomobilinizin üzerinde ‘çek arabanı’ yazan mor bir ilan görürseniz, şaşırmayın. İlanın arkasında “Sayın sürücü, yolları sokakları elimden aldın. Tüm şehir zaten senin. Hakkıma saygı göster. Lütfen arabanı çek! Burası benim” yazıyor. İmza: “Bir yaya.” Hiçbir yaptırımı yok. Ancak bu ilan, sizin arabanızı yayalara ait bir yere park ettiğinizi ve kınandığınızı gösteriyor.

‘Çek arabanı kampanyası’, Yaya Derneği tarafından başlatılan bir kampanya. İlk aşamada 5 bin tane ilan bastırıldı, üniversitelere, kitapçılara dağıtıldı. Kampanyaya katılmak isteyen ama ilan bulamayan ‘yaya’lar internetten çıktısını alarak da kullanabiliyor. Kampanyayı yürüten Yaya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Andırınlı otomobillere karşı olmadıklarını ama bir dengenin yeniden kurulması gerektiğini vurguladı: “Sürücüler de hayatının bir döneminde mutlaka yaya oluyorlar. Otomobillere karşı değiliz. Üyelerimizin bir kısmının arabası da var. Otomobillerle birlikte şehirlerdeki denge bozulmuş durumda. Biz sadece bu dengenin yeniden kurulması için uğraşıyoruz. Sürücülerin, kaldırıma park etmekten hemen vazgeçmeyeceğine eminiz. Ancak yanlış bir şey yaptıklarının farkına varmasını amaçlıyoruz.”

Yunanistan’dan çıktı
‘Çek arabanı kampanyası’nın fikir anası Yunan yayalar. Kampanya, Yunanistan’da ‘sokak panterleri’ diye bilinen bir grubun fikriydi. Ancak onlar araçlara ilan bırakmak yerine sticker (çıkartma) yapıştırıyorlardı. Barış Andırınlı, buna Türkiye’de cesaret edemediklerini belirterek, “Onlar biraz daha agresif bir şekilde yaptılar. Biz bunu Türkiye’de cesaret edemediğimiz için uygulayamadık. Tatsız bir şey yaşanmasını istemiyoruz” dedi.
Kampanyayla ilgili detaylı bilgiler www.cekarabani.org adresinde yer alıyor.

Haber: Radikal Gazetesi / Ece Seçil ŞAHİN

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir