1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yeni Kent Merkezi Planı İptal Edildi

Yeni Kent Merkezi Planı İptal Edildi

Büyükşehir Belediyesi’nin gökdelenler bölgesi dediği, 550 hektarlık Turan-Alsancak liman arası Yeni Kent Merkezi Planı tartışmasında başa dönüldü. İlk kez 2003’te onaylanan plan, 2009 Haziran’ında Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Çakmur’un açtığı davayla yeniden gündeme gelmişti.

Mahkeme, jeolojik ve zemin etüdlerine saptanmayan bir mikro bölgeleme haritası çıkarılmaması, analizlerde eksiklikler bulunması gerekçesiyle Büyükşehir’in onayladığı 1/5 bin ölçekli ve Konak Belediye Meclisi’ni onayladığı 1/1000 ölçekli planın yürütmesini durdurdu. Yürütme durunca ilçe belediyeler de ruhsat veremedi. Büyükşehir yürütmeyi durdurmanın iptali için başvurdu, ancak itirazı reddedildi. Büyükşehir Belediyesi, Yeni Kent Merkezi Mikrobölgeleme etüdlerinin yapılması için çalışma başlattı.

Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararından 6 ay sonra 1 Şubat 2010 tarihli kararında bu kez yürütmesini durdurduğu, 1/5 bin ölçekli planla 1/1000 planın Konak İlçesi sınırlarında kalan kısmını kapsayan planı iptal etti, planın Bayraklı bölümünü kapsayan Karşıyaka Belediye Meclisi’nin 1/1000 ölçekli plan değişikliği kararının da yürütmesini durdurdu.

Haber: Milliyet EGE

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir