1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yeni Trend: Çelik Minare

Yeni Trend: Çelik Minare

TRABZON – Son yıllarda önemli bir sektör haline gelen çelik minare üretimi alanında 11 firma faaliyet gösteriyor. Firmalardan bazıları, minare üretiminin yanı sıra küçük mescit, cami ve kubbe de inşa ediyor.

Cami derneklerinin, daha dayanıklı, betonarmeye göre daha ekonomik olması ve kısa sürede yapılması nedeniyle, çelik minareleri tercih ettiği belirtildi.

Referandumla yeni minare yapılmasına yasak getirilen İsviçre’deki son minareyi yaparak bu ülkeye gönderen Bartın’daki firmanın Genel Müdürü Ramazan Çeliker, 25 bin metrekare alanda çelik minare üretime yaptıklarını belirterek, günlük 25-30 minare üretecek kapasitede olduklarını söyledi.

Minarenin yanı sıra cami, kubbe ve küçük mescitler inşa ettiklerini ifade eden Çeliker, şöyle konuştu:

”Şu ana kadar Türkiye genelinde 750’ye yakın çelik minare inşa ettik. Bunların 250 kadarı Karadeniz bölgesinde yapıldı. İsviçre ve Katar’da çelik minare inşa ettik. Bunların yanı sıra yurt dışından birçok talep alıyoruz. Bosna ve Almanya’dan gelen talepler var, görüşmeler sürüyor.”

65 YIL GARANTİLİ
Köylerdeki nüfusun düşmesiyle, eskiden imece usulü yapılan cami ve minare yapma geleneğinin artık kalmadığını belirten Çeliker, ”Bu yöntemle 2-3 ayda yapılan minareleri, biz 2-3 günde tamamlayıp, statik hesaplamalarla yerine monte edebiliyoruz. Çelik minareler 5-6 ton ağırlığında oluyor. Üretim ve monte aşamalarında tüm sorumluluk firmaya ait oluyor. Ürettiğimiz minareler 65 yıl garantili ve sonrasında bakımı bize ait” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kapanan Şirketlerin Sayısı Artıyor

Türkiye'de Nisan ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 12,18 azalış, kapanan şirket sayısında ise yüzde 14,43 artış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir