1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yerel yönetimlere 2 milyar TL

ÇORUM – Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Çorum’da Bayındırlık ve İskan, Tapu Kadastro ve Tapu Sicil müdürlüklerinde incelemelerde bulundu.

Demir, hükümet olarak 8 yıl içerisinde Türkiye’de iyi işler yaptıklarını belirterek, 2010 yılında da bu çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. 2009’un kriz yılı olarak ifade edilmesine rağmen Türkiye’nin krizden fazla etkilenmeyen ülkelerden olduğunu anlatan Demir, açıklanan ihracat ve enflasyon rakamlarının bunu gösterdiği vurguladı. Krizden çıkışın sinyallerinin alınmaya başladığını, 2010 yılında toparlanmanın tam olarak gerçekleşeceğini anlatan Demir, ”Krizden etkilenmediğimiz söylenemez. Ama etkilerini atlattık sayılır. Bu yıl içerisinde toparlanma tamamen gerçekleşecektir. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Türkiye’de topyekun kalkınma hedefliyoruz” diye konuştu.

Yerel yönetimlere 2 milyar TL

KADASTRO VE TAPU SİCİL ÇALIŞMALARI
Türkiye’nin birçok yerinde kadastro çalışmalarının tamamlandığını bildiren Bakan Demir, Cumhuriyet Döneminde yapılan kadastro çalışmaları da dahil olmak üzere tüm çalışmaları dijital ortama aktaracaklarını söyledi. Bu çalışmaların 3 yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Demir, ”Artık her şey elimizin altında olacak ve istediğimiz zaman teknolojinin de nimetlerini kullanarak en kısa sürede istediğimiz veriye ulaşacağız” dedi.

Tapu Sicil Müdürlüklerinin de yeniden yapılandırıldığını belirten Demir, ülke genelindeki tüm müdürlüklerin banka şubeleri gibi modern hale getirileceğini kaydetti. Teknolojiyi de sonuna kadar kullanacaklarını anlatan Demir, ”Vatandaşımızın mülkünün bulunduğu yer, mülk almak için parasını sakladığı yerden geri olmayacak. Tüm Tapu Sicil Müdürlüklerimiz banka şubeleri gibi modern hale getirilecek” dedi.

”YEREL YÖNETİMLERE 2 MİLYAR TL AKTARMAYI HEDEFLİYORUZ”
Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, 10 binin altındaki tüm belediyelerdeki içme suyu ve arıtma tesisi kurulması çalışmalarını tamamlayacaklarını söyledi. Bu konuda belediyelere hibe desteği de verdiklerini bildiren Demir, ”Ancak belediyelerimiz bu konuda çok istekli davranmıyor” dedi.

Yerel yönetimlere 2010 yılı içerisinde 1,3 milyar TL aktarılacağını ancak bu rakamı 2 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. İller Bankası’nın karının yüzde 60’ının da yerel yönetimlere hibe olarak verileceğini anlatan Demir, İller Bankası’nın belediyelerin yanı sıra İl Özel İdarelerine de destek olduğunu kaydetti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir