1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yılda 400 Bin Konut Üretmezsek Gecekondu İlletinden Kurtulamayız

Yılda 400 Bin Konut Üretmezsek Gecekondu İlletinden Kurtulamayız

Büyük kentlerde göçle birlikte başlayan gecekondulaşma, son yıllarda hükümet ve özel sektörün konut üretimindeki girişimleriyle büyük ölçüde azalsa da, sektör temsilcileri rakamları yeterli bulmuyor. Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Türkiye’nin yılda 400 bin konut üretmesi gerektiğini, aksi takdirde gecekondu gerçeğinden kurtulamayacağını ifade etti.

Türkiye konut sektörünün son 10 yılında ciddi hareketlilik göze çarpıyor. Hem kamu hem de özel şirketlerin teşebbüsleriyle her yıl yüz binlerce konut inşa ediliyor. Ancak bu, özellikle büyük kentlerin yaşadığı gecekondu sorununu tam çözmüş görünmüyor. İş Hayatı Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Gayrimenkul ve İnşaat Sektörü’ konulu toplantıda konuşan Avni Çelik, sektör olarak Türkiye’nin birçok gerçeği bulunduğunu söyledi. Çelik, 15-35 yaş arasında 27,5 milyon genç nüfusu ve nüfus artış hızında da Türkiye’nin göreceli olarak Avrupa’da bir numara olduğunu söyledi. Yeni neslin evlenince ailesiyle beraber oturmadığını belirten Sinpaş Başkanı, “Yıllık 400 bin konuta ihtiyaç var. Türkiye, her yıl bu kadar konutu yapıp kenara koymazsa, gecekondu gerçeği baş kaldırır. Biz bu illetten kurtulamayız. Onun için kentsel dönüşüm şart.” sözlerine yer verdi. 10 yıl öncesine kadar kontrolsüzlük yüzünden depreme dayanıklı olmayan binlerce konutun yapıldığını söyleyen Çelik, “Ülkemiz hassas deprem kuşağında yer alıyor. Daha geç olmadan kalitesiz binaları yıkıp yeniden yapmamız lazım. Tüm bunlara baktığımızda yapacağımız çok iş var.” dedi.

Sektör temsilcilerine de tavsiyelerde bulunan Çelik, başarıları için sihirli değnek kullanmadıklarını ifade ederken, “Bir arsayı alıp mimara vererek proje yapılmaz. Arsanın olduğu bölgenin hedef kitlesinin iyi analiz edilmesi lazım. Hedef kitlenin mimari ihtiyaçları, kiralama ve alım gücünü göz önünde bulundurmak lazım. Eğer bu şartlar sağlanırsa güzel evler inşa eder, çok iyi de geri dönüş sağlarsınız.” dedi. Grup olarak 35 yılda istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Çelik, Sinpaş’ın bir marka olduğunun altını çizerek, Sinpaş markası ile dünyaya bilgilerini sattıklarını, çevre ülkelerden de yatırım yapmaları için talepler geldiğini kaydetti.

Sinpaş GYO’nun yeni yatırımları hakkında bilgi veren Avni Çelik, Ankara’nın gecekondu beldesi olan Hıdırlıtepe’ye bir konsept mimari yapmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle görüştüklerini ifade etti. Çelik, “O yöreye bir dinamizm getirebilir miyiz diye bakıyoruz. Bosphorus City’nin master planını hazırlayan Alman mimar Albert Speer, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelecek. Mimar Speer’le de oraya ne gibi bir proje yaparız diye konuşacağız. Farklı bir konsept proje olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

KENAN MEHMETZADE İSTANBUL

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dar Gelirlilere Konut İçin Arsa Desteği Verdik

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, portföylerinde yer alan gayrimenkullere ilişkin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir