1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yozgat’ta Hızlı Tren İnşaatı Hızla Devam Ediyor

YOZGAT (İHA) – Yozgat’ta hızlı tren yolu inşaatı hızla devam ediyor.
Yozgat'ta Hızlı Tren İnşaatı Hızla Devam Ediyor

13 Mart 2009 tarihinde temeli atılan ve Ankara-Yozgat-Sivas ve Türk Cumhuriyetlerine kadar gitmesi planlanan Hızlı Tren projesinin birinci etabını oluşturan Yerköy-Sivas hattında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde viyadük çalışmaları devam ederken, Divanlı köyü yakınlarında ise tünel çalışması başladı. 850 milyon TL’ye ihale edilen ve 2012 yılı sonlarında tamamlanması planlanan proje bittiğinde Yozgat-Ankara arası 50 dakikaya düşecek.

Yozgat'ta Hızlı Tren İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Hızlı Tren Projesinin Yerköy -Sivas etabında Yerköy-Doğankent arasında 4, Doğanken-Sivas arasında 3 olmak üzere toplam 7 adet istasyon inşa edilecek. 291 kilometre olan hızlı tren yolunda toplam 10 bin 100 metre uzunluğunda 7 adet tünel, 2 bin 730 metre uzunluğunda 4 viyadük, 36 adet köprü, 149 alt geçit, 37 adet üst geçit ve 381 menfez sanat yapısı bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstimlak Maliyetleri Üçüncü Köprünün Güzergâhını Değiştirtti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3. köprü güzergahının istimlak maliyetleri nedeniyle değiştirildiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir