1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Zeytinburnu’nun Çehresi Baştan Aşağı Değişiyor

Çarpık ve kaçak yapılaşma nedeniyle İstanbul’un deprem açısından en riskli bölgelerinden olan Zeytinburnu’nun çehresi artık baştan aşağı değişiyor…

İlçede eski deri, inşaat ve tekstil depoları da birer birer markalı projelere dönüşüyor. Lüks projeler sayesinde daha önce 1000 TL’yi ancak bulan metrekare fiyatları şimdiden 3 bin 500 TL’ye kadar çıktı.

Markalı konutlar
Kiptaş, Zeytinburnu Sümer Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında YDA Group ortaklığıyla projesini sürdürürken, iç kesimlerde Bayrak-Alkan- Atamer İnşaat’ın Merkez Park Yel Evleri, Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı ortaklığıyla Realİstanbul, Astay Gayrimenkul’un Onatlı Dokuz İstanbul projesi teslimata gün sayıyor.

Zeytinburnu sahilinde de Sinpaş GYO, Sağlam GYO ve Katarlı Barwa ortaklığıyla lüks konut projesi Ottomare Suits’le dikkat çekiyor. Doğa Şehircilik de Zeytinburnu- Bakırköy sınırında yaklaşık 80 dönüm arazide bir projeye başlayacak. Yine YDA Group’un da Veliefendi’de bir konut projesi için hazırlık yaptığı belirtiliyor.

Kiptaş’ın kentsel dönüşüm kapsamında YDA Group ortaklığıyla inşaatına devam ettiği Bozkurt Mensucat fabrika alanındaki Sahilpark Projesi, toplam 630 konuttan oluşuyor. Konutların 430’u kentsel dönüşümde hak sahibi vatandaşlar için ayrılırken, 200 tanesi de satışa çıkartıldı ve çoğu da satıldı. Bölgenin ilk özel sektör konut projesi ise Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı ortaklığıyla iki yıldır inşaatı devam eden Realİstanbul. Zeytinburnu Demirciler Sitesi Kooperatifi’nden kat karşılığı alınan 45 bin metrekarelik arsanın 24 bin metrekarelik bölümü kamuya terk edildikten sonra 21 bin metrekarelik arsa üzerine yükselen Realİstanbul, 5 blokta 413 konut ve 10 bin metrekarelik alışveriş merkeziyle ofis bloğundan oluşuyor.

Aksu İplik fabrikası ve arazisini 2004 yılında satın alan Özsaya İnşaat da 39 bin metrekare arazide kurulu olan fabrikanın yerine konut projesi yapmayı planlıyor. Özsaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Araziye 250 daire yapmayı planlıyoruz” diyor.

Seaport’ta son 1.5 ay
Üç yıldır imar planlarına yapılan itirazlar nedeniyle mahkeme sürecinde olan Zeytinburnu Yat Limanı Projesi ‘Seaport’ta da sona yaklaşıldı. Erkan Şirketler Grubu’nun Genel Koordinatörü Yalçın Ertuna, proje için uluslararası şirketlerle görüşmelerin sürdüğünü söylüyor.

Radikal/Nuriye Doğu

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir