1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Zonguldak’ta Denize Sıfır Toki Binaları İçin 300 Bin Kişi Talepte Bulundu

Zonguldak'ta Denize Sıfır Toki Binaları İçin 300 Kişi Talepte Bulundu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde sahilde yapılacak olan Toplu Konut İdaresi(TOKİ) binaları için 275 kişinin ön müracaatta bulunduğunu ve 225 ön talebin evrakları ile birlikte TOKİ’ye teslim edildiği bildirildi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, beldede denize sıfır olarak yapılması planlanan toplam 255 daire için 275 ön müracaatın gerçekleştiğini söyledi. Toplu Konut İdaresi’ne 221 ön talebin teslim sunulduğunu belirten Ünal, yoğun talep nedeniyle müracaatların sonradan belirlenecek olan kesin başvuru tarihine kadar uzatıldığını kaydetti. Kimseyi mağdur etmemek için gerekirse daire sayısını da arttıracaklarını belirten Ömer Ünal, “TOKİ , ülkenin her yerinde uygun fiyatlarla, kira öder gibi insanlarımızı ev sahibi yapıyor. Ülke genelinde, denize sıfır binalar çok pahalıya mal olur.

Heleki TOKİ’Nin böyle binalar yaptığı ender görülür. Belde insanımıza bu fırsatı tanımak istedik. Bu fırsatın değerlendirilmesi için herkesi uyardık. Hatta beldemizin geleceğini ve gelecekteki gelişme oranını da göz önünde bulundurarak, ev sahibi olmak isteyen belde dışında bulunan insanlara da kapı açmak istedik. Bölgenin her yerinden bu konutlar için müracaat yapılmasını serbest bıraktık. Müracaatlarda da insanlarımızın bu imkanın değerini çok iyi gördüğünü gözlemledik. 255 daire olarak yapımını planladığımız TOKİ binaları için 275 müracaat aldık. Son ön başvuru tarihine kadar alınan 225 kişinin listesi TOKİ’ yetkililerine sunduk. Ve binaların imarı planlarının hazırlanması kararı çıktı. İmar planlarının hazırlanmasına başlandı. Yaklaşık 1.5 ay sonra peşinatların yatırılması ve kesin taleplerin alımı aşamasına geçilecek. Bu kesin taleplerin son gününe kadar, TOKİ binalarına yazılmak isteyen peşinatıyla birlikte başvurabilecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Gerekirse bina sayısını arttıracağız” dedi.

DEDİKODULARA CEVAP
Ünal beldede, TOKİ’nin beldeye bina yapmak istemediği yönünde dedikodulara da cevap verdi. Binaların yapılmasını artık kendisi de dahil kimsenin durduramayacağını vurgulayan Ünal, “Bu tür dedikodular insanların hizmet aşkını ve şevkini kırar. Onun için bu tür dedikodular üretenler, ya siyasi çıkar peşindedirler, yada gerçekten beldeye ve belde insanına faydalı hizmetlerin yapılmasından memnuniyet duymayan insanlardır. Biz küçük çıkarlar ve menfaatler peşinde koşmak yerine her zaman yüz yüze olduğumuz belde insanımıza hizmet etmenin mücadelesini veriyor. Seçimden önce verdiğimiz vaatlerin olduğunu biliyoruz ve bu vaatleri yerine getirebilmenin hesaplarını yapıyoruz. Çünkü biz verdiğimiz sözleri önemsiyoruz. Bu sözlerimizden en önemlilerinden biri TOKİ binalarının yapımıydı. Bu konuda da çok büyük yol kat ettik. Hiç kimse bu binaların yapılmasını engelleyemez. Çünkü millet bu binaları istiyor. Artık ben bile istesem, bu binaların yapılmasını engelleyemem. Art niyetli insanlar boşuna uğraşmasın” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

‘Evim Depremde Yıkılabilir’ Raporu Götüren ‘Uygun TOKİ Konutu’ Alacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, evleri depremde yıkılacak vatandaşlara konut verilmesini öngören projesini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir