1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Zorlu Center’ın Oteli 2012’de Açılacak

Zorlu Center'ın Oteli 2012'de Açılacak

Türkiye’de ilk kez, kültür merkezi, alışveriş merkezi, otel, ofis ve rezidans’tan oluşan 5 fonksiyonun bir arada bulunduğu ‘Zorlu Center’ projesi için geri sayım sürüyor.

Alışveriş ve kültür merkezinin 2011 Ağustos ayında, otel ve rezidans kısmının ise 2012 Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasını satın aldıktan sonra 2.5 yıl boyunca davalarla uğraşan Zorlu grubu, bu süreçte boş durmadı. Türkiye’de ilk kez, kültür merkezi, alışveriş merkezi, otel, ofis ve rezidans’tan oluşan 5 fonksiyonun bir arada bulunduğu ‘Zorlu Center’ projesi için uluslararası bir yarışma açtı.

Milliyet Gazetesi’nden Tebernüş Kireçci’nin haberine göre; yarışma sonucunda Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu’nun projeleri birleşti. Daha proje aşamasında Dubai’de Cityscape ve İnternational Property Avards’ta ödül alan Zorlu Center’da alışveriş ve kültür merkezinin 2011 Ağustos ayında, otel ve rezidans kısmının ise 2012 Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Tiyatro okulu kurulacak
Zorlu Center’da 65 milyon euro harcanarak 30 bin metrekare alanlı uluslararası bir kültür merkezi inşa edilecek. Yılmaz Erdoğan’ın Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) ile anlaşıldı. ‘BKM Mutfağı’ Zorlu Center’a taşınacak.

3 bin 500 metrekare alanda tiyatro okulu kurulacak. Tiyatro bünyesinde 750 kişilik tiyatro ve 300 kişilik stand-up salonu bulunacak. Ayrıca, 2 bin 350 kişilik dev konser salonu yapılacak. Broadway ve Las Vegas müzikallerinin sahneleneceği salonda, sahne 6 metre aşağı inebilecek. Dekor değişimi sahnenin 15 metre üzerinde yapılabilecek. Modern akustik sistemi kurulacak. Sadece sahne düzeni ve akustik sistemi için 40 milyon euro harcanacak. Kültür merkezinde sanat galerilerinin de olması planlanıyor.

Kütüphane de olacak
Projenin içinde ayrıca, elektronik kütüphane kurulacak. Kafelerin de bulunacağı kütüphane için İstanbul’da tarihi bir kütüphaneyle anlaşıldığı belirtildi. Kütüphane’de bulunan kitaplar elektronik ortama aktarılacak.

Zorlu Center’da 80 metrekare brüt ve 60 bin metrekare net kiralanabilir alanı olan AVM inşa edilecek. Her AVM’de olan markalar yerine orijinal markaların tercih edileceği ifade ediliyor. Bu arada, Türkiye’de olmayan 10 markanın getirilmesi planlanıyor. AVM’de hem A Plus hem de orta sınıf için markalar olması düşünülüyor. Böylece, üst gelir grubu ile orta gelir grubunun kaynaşması sağlanacak.

Kaynak: turizmdebusabah.com

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, 2011 yılında İstanbul'un metrekaresi 15 bin dolara rezidans fiyatı göreceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir