1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

50 Yıllık Rüya Nihayet Gerçekleşti

Arguvan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı`nca 2009 yılında, Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) programı kapsamında ihale edilen Arguvan Yayıklı köyü 50 yıldır hasretini çektiği köprüsüne kavuşmanın sevincini yaşıyor.

50 Yıllık Rüya Nihayet Gerçekleşti

İl Özel idaresi Genel Sekreteri Sami Er yaptığı açıklamada, “Sayın Valimiz Ulvi Saran`ın desteği ve kurumlar arası işbirliği neticesinde çalışmalarımıza hız verdik. Türkiye genelinde kamu masraflarının azaltılmaya çalışıldığı bir dönemde, İl Özel İdaresi olarak birçok akılcı uygulamalar sayesinde, devletin yükünü azaltmaya çalıştık. Böylelikle hizmetler daha az masrafla ve devletin kesesinden az miktarda parayla hayata geçirilmiş oluyoruz. Vatandaşın ihtiyacını karşılayıp hizmetleri götürürken ille de pahalı çözümler gerekmiyor. İnşa edilen bu köprüyü yaparken DDY`dan tren şaseleri aldık, TEDAŞ İl Müdürlüğü araçları bu şase demirlerini köprüye yerleştirdi. Özel idare olaraktan bu projenin kontrol hizmetlerini, köprü dolgularını, yol bağlantılarını ve ihtiyaç olan demirini, iş makineleri ile işçiliğini yaptık. Normalde 150-200 bin TL`ye mal olması gereken bu köprüyü 40 bin TL`ye mal ettik” ifadelerini kullandı.

Yayıklı köyü sakinlerinden İsmet Öğüt, 50 yıllık rüyalarının gerçek olduğunu dile getirip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje çalışmasını El Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde görevli İnşaat Mühendisi Fuat Bayhan`ın kontrollüğünce yürütülen köprü 18 metre uzunluğunda ve 2.80 metre genişliğinde olduğu kaydedildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir