1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Adana’nın İmar Planına Kısmi İptal Kararı

Adana'nın İmar Planına Kısmi İptal Kararı, adana, adana büyükşehir belediyesi, adana imar planı, adana imar planı iptali, belediye meclisi, idare mahkemesi, imar, imar planı, meslek oda temsilcileri, mimar, mühendis, şehir plancısı, tmoob

Özlem Kulak, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin hektar sahada hazırlanan imar planı 7 etap olarak belediye meclisince onaylandığını hatırlatarak, “Adana 1. İdare Mahkemesi’nin iptal ettiği alan toplam alanın 5 binde 1’ni kapsamaktadır. Mahkeme 20 bin hektarı değil, 4 hektarlık alanı iptal etmiştir. Buna rağmen; TMOBB’a bağlı bazı meslek oda temsilcileri, planın tamamı iptal edilmiş gibi basın açıklaması yaparken, belediyemize ve belediyemizde çalışan meslektaşlarımızı küçük düşürücü ifadeler kullanmışlardır. Oda başkanlarını, belediyemize ve meslektaşlarımıza daha nazik olmaya davet ediyorum” dedi.

“AÇIKLAMALARI MAHKEME KARARLARI İLE ÇELİŞİYOR”
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özlem Kulak, daha sonra şöyle konuştu;

“Esasen mahkeme kararının redde yönelik kısmı iyi okunursa, belediyemizin planının iptal edilmediği, bu plana itiraz edenlerin isteğinin reddedildiği görülecektir. Şöyle ki; “Basın açıklamasında bahsedilen 1. İdare Mahkemesi kararı (E: 2008/1504, K: 2009/1393 sayılı) 14/03/2008 tarih ve 47, 49, 50, 51, 52 ve 53 sayılı meclis kararlarının iptaline yönelik açılan davayı reddetmiştir. Dolayısıyla belediyenin işlemini haklı bulmuştur. Meslek oda başkanları “Adana’nın planları iptal edildi” diyerek halkın kafasını karıştırmaktadırlar. Bahse konu mahkeme kararı sadece 48 sayılı meclis kararını (II. Etap) iptal etmiştir. İptal gerekçesi de basın açıklamasındaki gibi, 75. Yıl Orman Alanı kararına yönelik olmayıp, dava konusu parselin sehven devlet ormanı olarak gösterilmesinden dolayıdır. Meslek oda temsilcilerinin açıklamaları, mahkeme kararları ile çelişmektedir. 20 bin hektar alanın plansız kaldığı iddiası gerçek dışıdır. Nazım imar planının 7 etabından sadece 1, 2 ve 4. etapları İdare Mahkemelerinin farklı kararları ile iptal edilmiştir. Bu iptaller bütüne yönelik olmayıp, parsel bazında kişisel itirazlarla ilgilidir. Belediyemiz söz konusu iptal kararlarının gereklerini yerine getirerek, hazırlanan planları, karar alınmak üzere 11 Ocak 2010 tarihli meclis gündemine sevk etmiştir. Kaldı ki 1/5000 ölçekli planların iptal edilmesi 1/1000 ölçekli planları yürürlükten kaldırmaz.”

“BELEDİYEMİZDE 156 MİMAR, MÜHENDİS VE ŞEHİR PLANCISI ÇALIŞIYOR”
Belediye bünyesinde konusunda uzman 156 mimar, mühendis ve şehir plancısı görev yaptığını söyleyen Kulak, “Meslek odası temsilcileri, zahmet edip mahkeme kararıyla ilgili belediyemizde görevli teknik elemanlardan yazılı veya sözlü bilgi alma ihtiyacı hissetmemiştir. Belediyemiz uzmanlarından görüş alsalardı, bu yanılgıya düşmezlerdi” dedi.

Kulak, açıklamasında şunları kaydetti:
“Kamuoyunu doğru bilgilendirme ilkesine sahip olması gereken meslek odalarının, karmaşa yaratarak kendi meslektaşlarına dahi yanıltıcı açıklamalar yapması ve kullandıkları üslup üzüntü vericidir. Oda başkanlarını, kendi meslektaşlarına ve belediyemize daha nazik olmaya davet ediyorum.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Tasarım Kültürünü Üretmeye Yeni Başlıyoruz

ZOOM TPU, son dönemde hastane, ilaç firmalarının ofisleri gibi sağlık sektörüne yönelik projeleriyle gündemde olan bir mimarlık şirketi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir