1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Alman Mimarlar İstanbul Belgeseli Çekti

Mimarlar, Prof. Dr. Rudolf Schricker başkanlığında gittikleri İstanbul’da bir belgesel filmi hazırlayarak Stuttgart Delphi Sineması’nda gösterime sundu.

Almanya’nın çeşitli şehirlerinde bulunan üniversitelerden iç mimarlık bölümü öğretim görevlisi, öğrenci, ve iç mimarlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik grupla İstanbul’a giden Alman mimarlar hem çalışmalarını hemde İstanbul’un turistik ve kültürel mekanlarının tanıtımı için belgesel film hazırladı. Film, Stuttgart Delphi sinemasında gösterildi.

Rudolf Schricker başkanlığındaki grup, İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ticaret Üniversitesi İstanbul, Kadir Has Üniversitesi, gibi üniversitelerin iç mimarlık bölümlerinde adı geçen üniversitelerden katılan iç mimarlık öğrencileriyle ortak çalışmalar yaptı. Prof. Schricker, filmin gösteriminde emeği geçenlere teşekkür ederken, Alman ve Türk iç mimarlarının ortaklaşa yürüttükleri bu projenin gelecekte daha ileri noktalara varacağını ifade etti.

Türk ve Alman mimarlar Haziran 2011’de Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı içerisinde açılacak fuarda buluşacak. Programa Almanya’dan 200 mimarın katılması bekleniyor.

(CİHAN)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir