1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Aracını Bırakıp Otobüse Binenler Arttı

Aracını Bırakıp Otobüse Binenler Arttı

Yaşanan ekonomik gelişmeler, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’nin büyük kentlerinde yaşayanları da toplu taşıma araçlarına yöneltti. Nitekim, 2009’da otobüs, minibüs, metro ve vapurlardaki yolcu sayılarında yüzde 20’ye varan artışlar oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin rakamlarına göre geçen yıl, topu ulaşım araçlarında günlük yolcu sayısı yüzde 19.7 oranında artışla 12 milyon 485 bine ulaştı. Belediye ve özel halk otobüslerinin yanı sıra minibüs, taksi ve dolmuş gibi karayolu taşımacılığında günlük toplam yolcu sayısı 9 milyondan 11 milyona çıkarken, deniz yolunda 407 binden 410 bine yükseldi. Raylı sistem ve banliyödeyse günlük yolcu sayısının 943 binden 1 milyonun üzerine çıktığı belirtiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de belediye otobüsleriyle taşınan yolcu sayısının 2007’de 186 milyon iken 2008’de 209 milyona çıktığını bildirdi. Geçen yıl yaklaşık 200 milyon yolcu taşındığını vurgulayan yetkililer, 2009’da bazı bölgelerdeki hatların özelleştirildiğini, aksi halde rakamın 215 milyonu aşabileceğini kaydetti.

Toplu taşımayı kullananlardaki artış, İzmir ve Bursa’da da gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetinden 2007’de 286 milyon, 2008’deyse 325 milyon kişinin yararlandığı belirtiliyor. Geçen yıl ise toplu ulaşımdan yararlananların sayısı yüzde 19.3 artışla 388 milyona ulaştı. Bursa’da da raylı sistemin yolcu sayısı 45 milyondan 47 milyona, belediye otobüslerindeyse 22 milyondan 26 milyona çıktı.

Haber: Milliyet Gazetesi

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mersin 4. Yapı ve Emlak Fuarı

Mersin 4. Yapı ve Emlak Fuarı 22-25 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir