1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ayda 100 TL’ye Konut Artık Hayal Değil

Ayda 100 TL ye Konut Artık Hayal Değil

Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık ile Sibel Gönül’ün çabaları, kararlı girişimleri, ilimizde ev sahibi olamayan ve ev sahibi olma şansı çok düşük olan dar gelirli aileler için ayda 100 TL taksitle ev sahibi olma fırsatını yarattı.

İLK AŞAMADA 676 KONUT
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Arızlı mevkiindeki arazilerde, ilk aşamada dar gelirli aileler için 676 konutluk sitenin ihalesine hazırlanıyor. Fikri Işık’ın verdiği bilgiye göre, bu sitede 1+1 ve 2+1 konutlar yapılacak. Hiç evi olmayan, ilimiz sınırları içinde oturan, aylık geliri çok düşük ailelere, hiç peşinsiz ya da çok düşük peşinatla, ayda 100 veya 150 TL taksitle bu konutlar satılacak.

BİNLERCESİ YAPILACAK
Fikri Işık, Arızlı bölgesinde düşük gelir grubu için binlerce konut yapılması konusunda TOKİ’den kesin kararın çıktığını açıkladı. 676 konutluk birinci etabın ihalesi bir-iki ay içinde yapılacak. Daha sonra aynı bölgede, aynı koşullarda binlerce konut üretilmesi, ilimizdeki düşük gelirli ailelere bu konutların satılması planlanıyor. Arızlı’da yeni yapılacak konutların bir kısmı da Kentsel Dönüşüm Projesi için kullanılacak.

Kaynak

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir